Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има

...
Северна Корея планира да извърши изпитание на ракета, която има
Коментари Харесай

Северна Корея планира нов тест на ракета, твърди руски депутат, посетил Пхенян

Северна Корея възнамерява да извърши тестване на ракета, която има кацапитет да доближи западното крайбрежие на Съединени американски щати, съобщи пред РИА Новости депутатът от комисията по външна политика към съветската Държавна дума Антон Морозов след посещаване в Пхенян.

Морозов, който е член на Либералдемократическата партия, е бил част от делегация, посетила Северна Корея сред 2 и 6 октомври. 

" (Севернокорейците) се готвят за нови изпитвания на ракета с огромен обхват. Те дори ни демонстрираха математически калкулации, които съгласно тях свидетелстват, че ще могат да доближат западното крайбрежие на Съединени американски щати благодарение на своите ракети ", сподели Морозов, представен от Българска телеграфна агенция.

По думите на Морозов севернокорейски политици му споделили, че страната им разполага с " технология за нахлуване на бойна глава в атмосферата и технология за ръководството на тази бойна глава ".

Морозов е безапелационен, че Пхенян се кани да изстреля още една ракета, а настроението на севернокорейците било " общо взето много войнствено ". 

В края на септември Северна Корея заплаши да извърши най-мощното тестване на атомна бомба в Тихия океан в отговор на заканите на Доналд Тръмп, който разгласи пред Организация на обединените нации, че Съединени американски щати може да се наложи да унищожат Северна Корея, в случай че почувстват опасност.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР