Северна Корея остава напълно свободна от коронавирус, твърди високопоставен здравен

...
Северна Корея остава напълно свободна от коронавирус, твърди високопоставен здравен
Коментари Харесай

Пхенян твърди: В Северна Корея няма коронавирус

Северна Корея остава изцяло свободна от ковид, твърди почитан здравен чиновник в Пхенян, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Държавата бързо затвори границите си през януари и наложи строги ограничаващи ограничения, откакто вирусът беше открит за първи път в прилежащ Китай.
Пак Мьонг Су – началник на щаба за битка с епидемията, съобщи, че напъните са били изцяло сполучливи: „ Досега нито един човек у нас не е инфектиран с новия ковид “, безапелационен е специалистът.
Пхенян е подхванал превантивни и научни ограничения като инспекция и карантина за всички, влизащи в страната, цялостна стерилизация на всички артикули, затваряне на границите и прекратяване на морските и въздушни транспорти.
Припомняме, че по данни на Световната здравна организация (СЗО), в света има към 1 милион инфектирани с новия тип ковид, като съвсем във всяка страна са докладвани позитивни случаи.
Според специалисти Северна Корея е изключително уязвима към ковид поради едва развитата система на здравно обслужване, а избягали от страната севернокорейци упрекнаха Пхенян в прикриване на епидемията.
Главният боен пълководец на Съединени американски щати в Южна Корея военачалник Робърт Абрамс съобщи, че „ с огромна възможност “ предишния месец в Северна Корея са доказани случаи на заразяване с ковид.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп също съобщи, че Северна Корея „ минава през нещо “ и в персонално писмо до севернокорейския водач Ким Чен Ун предложи „ съдействие в битката с епидемията “.
Пхенян, който е обект на голям брой интернационалните наказания поради своите нуклеарни и балистични ракетни стратегии, потърси помощ по отношение на ковид.
През февруари Министерството на външните работи на Русия съобщи, че по искане на Пхенян изпраща 1500 комплекта за диагностично проучване на ковид „ заради непрекъснатия риск от COVID-19 “.
Организация на обединените нации даде на организации като " Лекари без граници " и УНИЦЕФ комплекти маски за лице, защитни средства и дезинфектанти, само че няма информация дали те са били предадени в Северна Корея.
Световната здравна организация възнамерява да похарчи 900 000 $ в поддръжка на дейностите за битка против ковид в Пхенян, сочат данни, оповестени на уеб страницата на Службата на Организация на обединените нации за съгласуваност на филантропичните въпроси.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР