Северна Корея осъди в понеделник посещението в Южна Корея на

...
Северна Корея осъди в понеделник посещението в Южна Корея на
Коментари Харесай

КНДР осъди посещението на Столтенберг в Юга като провокация

Северна Корея осъди в понеделник визитата в Южна Корея на шефа на НАТО Йенс Столтенберг като въведения към война. Пхенян съобщи, че този ход може да докара до нова Студена война в Азиатско-тихоокеанския район, заяви " Йонгап ".

В публикация, предадена от формалната централна корейска новинарска организация на Север (KCNA), Ким Тонг-мьонг, откривател на организацията на Севера за интернационалните политически проучвания, написа, че настоящето пътешестване на Столтенберг в Североизточна Азия наподобява има за цел " подстрекателство на " основаването на азиатската версия на НАТО.

" Пътуването на генералния секретар на НАТО до Южна Корея и Япония е въведения към борба и война, защото носи тъмните облаци на нова Студена война в Азиатско-тихоокеанския район ", сподели Ким.
 Южна Корея по простъпка откри огън край границата с КНДР
Южна Корея по простъпка откри огън край границата с КНДР

Северна Корея неотложно е била известена, че стрелбата не е умишлена

Столтенберг дойде в Сеул в неделя за двудневен престой. По време на среща с външния министър Пак Джин той сподели , че поддръжката на Севера за войната на Русия с Украйна ускорява нуждата останалият свят да остане " взаимосвързан " в своята сигурност старания.

Шефът на НАТО възнамерява да посети Япония по-късно денем за двудневно посещаване.

Изследователят на Севера осъди Столтенберг като началник на военната организация, трансформирала Украйна в " спектакъл на прокси война ".

Ким сподели, че Столтенберг ще повдигне нуждата от създаване на азиатската версия на НАТО и ще окаже напън върху Сеул и Токио за тяхната пасивна военна поддръжка за Украйна в миг, когато Съединените щати са решили да доставят танкове на Украйна.

Северът неотдавна осъди решението на Вашингтон да изпрати 31 танка M1 Abrams в Украйна , ход, с цел да подкрепи войната на Киев с Русия. Ким Йо-джонг, авторитетната сестра на водача на страната Ким Чен-ун, сподели в петък, че Вашингтон пресича " алената линия ".

Северна Корея публично призна независимостта на проруските сепаратистки републики Донецк и Луганск в Украйна. Тя е третата страна в света, направила това след Русия и Сирия.
 Южна Корея подвигна изтребители поради китайски самолети в небето си
Южна Корея подвигна изтребители поради китайски самолети в небето си

Не се е стигнало до ескалация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР