Северна Корея обяви днес, че вчера е извършила успешно изпитание

...
Северна Корея обяви днес, че вчера е извършила успешно изпитание
Коментари Харесай

Северна Корея: Успешно проведохме изпитание на ракета с няколко бойни глави

Северна Корея разгласи през днешния ден, че през вчерашния ден е направила сполучливо тестване на ракета с няколко бойни глави, съобщи Асошиейтед прес, като посочи, че това е оръжие със комплицирана структура, с каквото севернокорейският водач Ким Чен-ун цели да преодолее противоракетната защита, ситуирана на континенталната част на Съединени американски щати.

Изявлението опонира на изказванията на Южна Корея за несполучливо изпитателно изстрелване на разнородни бойни средства от страна на Пхенян, отбелязва АП.

Изпитанието е имало за цел да ревизира отделителната дарба и контрола по насочването на бойните глави, с цел да се удостоверят качествата на Множествената независима възвръщаема ракета притежател, се споделя в известието на централната организация на Северна Корея (КЦТА).

Отделилите се от ракетата притежател бойни глави " са били ориентирани вярно към трите набелязани цели ", а " примамката " е била засечена от радар, разяснява КЦТА, написа Българска телеграфна агенция.

Това е първото изстрелване на ракета с доста бойни глави, което става обществено притежание, показва АП. Ракета с няколко бойни глави бе в листата на високотехнологичните оръжейни системи, пожелани от Ким на партиен пленум при започване на 2021 година, напомня организацията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР