Северна Корея обяви, че ще е готова с план за

...
Северна Корея обяви, че ще е готова с план за
Коментари Харесай

Пхенян готви план за „предупредителна” ракетна атака срещу Гуам

Северна Корея разгласи, че ще е подготвена с проект за нанасяне на ракетни удари по американската тихоокеанска територия остров Гуам доникъде на този месец. Планът ще бъде показан на държавния началник Ким Чен-ун, който ще вземе решение дали да го приложи, предадоха международните организации, като се позоваха на севернокорейската държавна осведомителна организация КЦТА.

В известието се цитира военачалник Ким Рак-кьом, командващ стратегическите сили на севернокорейската войска. Той се заканва, че севернокорейските ракети със междинен обхват "Хвасон-12 " ще прелетят над Япония, ще изминат общо 3356,7 километра за 1065 секунди и ще паднат в морето на 30-40 километра от остров Гуам.

Генерал Ким назовава президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила "лишен от разсъдък " човек, с който "нормален разговор не е вероятен ". Тръмп "разбира единствено от мощ ", акцентира той.

Северна Корея излезе с този коментар, откакто президентът на Съединени американски щати във вторник даде обещание на затворената комунистическа страна "огън и гняв ", в случай че тя не промени войнствения си курс и извърши експанзия. В първа реакция, през вчерашния ден КНДР даде да се разбере, че изследва деликатно проект за нанасяне на ракетни удари по Гуам. През деня Тръмп продължи вербалната ескалация, като похвали американската нуклеарна мощност.

В интернационален проект няколко страни показаха безпокойствие от войнствения звук, подет от президента на Съединени американски щати. Германия прикани всички страни към въздържаност, а Китай, единственият същински съдружник на Северна Корея, моли за отбягване на думи и дейности, които може да покачат напрежението на Корейския полуостров.
Гуам е основен аванпост на Съединените щати в Азиатско-тихоокеанския район. На този далечен остров с повърхност от 550 кв. км, където живеят 162 000 души, са основани към 6000 американски военнослужещи. Съединени американски щати имат на острова военновъздушна база, която може да приема тежки бомбардировачи като Б-52 и Б-2.
Въпреки севернокорейските закани редица специалисти показват подозрения, че КНДР в действителност е способна да удари Гуам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР