Северна Корея не възнамерява да се откаже от ядрените си

...
Северна Корея не възнамерява да се откаже от ядрените си
Коментари Харесай

Ким Чен-ун няма да се откаже от ядрените си оръжия, сигурен е Болтън

Северна Корея не има намерение да се откаже от нуклеарните си оръжия, като Пхенян се възползва от стопирания спор с Вашингтон. Това разгласи Джон Болтън - уволненият неотдавна консултант по националната сигурност на американския президент Доналд Тръмп, оповестява Reuters.
" Изглежда ясно, че Северна Корея не е взела стратегическо решение да се откаже от нуклеарните си оръжия. Всъщност считам, че е правилно противоположното ", посочи Болтън, който е хардлайнер по отношение на Северна Корея и Иран, и който беше уволнен от Тръмп преди 3 седмици, в тирада в Центъра за стратегически и интернационалните проучвания във Вашингтон.
При актуалните условия, съобщи Болтън, севернокорейският водач Ким Чен-ун " в никакъв случай няма да се откаже непринудено от нуклеарните оръжия ".
При уволнението на Болтън Тръмп съобщи, че " не е бил склонен с доста от неговите оферти ". Тръмп се срещна с Ким, с цел да договаря Северна Корея да се откаже от нуклеарните си оръжия.
Болтън, който е водещ " ястреб " във връзка с външната политика и трети консултант по националната сигурност на Тръмп, притискаше президента да не отслабва натиска върху Северна Корея макар дипломатическите старания.
В речта си пред вашингтонския мозъчен концерн Болтън отправил голям брой предизвестия за това по какъв начин Вашингтон се отнася към опасността от Северна Корея - от неефективно използване на глобите и самодоволството на Съединени американски щати по отношение на ракетните тествания на Пхенян до прекъсването на военните учения с Южна Корея.
" Смятам, че сега сме в типичен спор със Северна Корея ", подчертал Болтън, добавяйки: " Те желаят част от нещо, което не трябва да сме подготвени да им дадем. "
Болтън, който беше основен проектант на твърдата позиция на Тръмп против Иран, също по този начин приказвал против предложенията на президента за възможна среща с иранското държавно управление и се застъпил за по-твърд метод във връзка с Русия, както и към Афганистан.
" Времето работи против тези, които се опълчват на нуклеарното разпространяване. Спокойното отношение е от изгода за такива като Северна Корея и Иран ", настоял той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР