Северна Корея намекна, че може да възобнови програмите за ядрени

...
Северна Корея намекна, че може да възобнови програмите за ядрени
Коментари Харесай

Северна Корея се готви за дългосрочна конфронтация със САЩ

Северна Корея загатна, че може да възобнови стратегиите за нуклеарни и балистични ракети с огромен обхват на деяние. Висши чиновници оповестиха, че страната се готви за „ дълготрайна борба “ със Съединените щати. Това оповестиха държавните медии в страната.

Въпреки сериозните интернационалните наказания, Пхенян организира поредност от проби на ракети тази година, в това число на хиперзвукови ракети. Те идват като продължение на политиката на водача Ким Чен Ун да преследва заявената си цел за по-нататъшно подсилване на армията.

Изпаднала в тежка икономическа обстановка поради самоналожения локдаун поради Ковид, бедната нация не отговори на предложенията на Вашингтон за договаряния, като в същото време удвои тестванията на оръжия и даде обещание „ по-силен и сигурен “ отговор на всевъзможни опити да бъде овладяна.
Северна Корея отново изстреля ракета в посока Япония
КНДР е изстреляла неидентифицирана ракета към Японско море, заяви осведомителната организация Ryonhap, като се базира на Обединения комите...
Прочети повече
На среща на Политбюро на Централния комитет на партията е било дадена " директива да бъдат рестартирани " всички действия, които са били краткотрайно прекратени, заяви държавната медия KCNA.

„ Враждебната политика и военната опасност от страна на Съединени американски щати доближиха граница на заплаха, която към този момент не може да се подценява “, сподели организацията.

Потенциалното обновяване на тестванията на нуклеарни и балистични ракети с огромен обхват идва в внимателен миг в района, като единственият главен съдружник на Ким Китай ще бъде хазаин на Зимните олимпийски игри идващия месец, а Южна Корея се приготвя за президентски избори през март.

Вашингтон удари Пхенян с нови наказания предходната седмица, а Северна Корея отговори с поредност от ракетни проби, заявявайки своето „ законно право “ на самозащита.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР