Северна Корея изстреля предполагаема балистична ракета по-малко от седмица след

...
Северна Корея изстреля предполагаема балистична ракета по-малко от седмица след
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля още една ракета

Северна Корея изстреля хипотетична балистична ракета по-малко от седмица след друго подхванато изстрелване. Южна Корея съобщи, че е прихванала изстрелването в 07:27 ч. локално време през днешния ден.

Японската брегова защита също заяви за изстрелването, като съобщи, че Северна Корея е изстреляла „ обект, сходен на балистична ракета “, съобщи „ Би Би Си “.

Това се случва малко откакто шест страни излязоха с изказване, в което приканват Северна Корея да приключи своите „ дестабилизиращи дейности “. Местните управляващи в Южна Корея оповестиха, че разследващите органи от страната и от Съединени американски щати са в развой на осъществяване на обстоен разбор.

Изстрелването акцентира обещанието на севернокорейския водач Ким Чен Ун да укрепи защитата на страната като част от нейните политически цели за 2022 година, които бяха обрисувани по време на основна среща през декември.

В понеделник задачата на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, към която се причислиха Франция, Ирландия, Обединеното кралство, Япония и Албания, издаде взаимно изказване, осъждащо очевидния тест от предходната седмица.

„ Тези дейности усилват риска от неверни калкулации и ескалация и съставляват забележителна опасност за районната непоклатимост “, разяснява посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации, Линда Томас-Грийнфийлд.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР