Северна Корея изстреля днес най-малко една балистична ракета, предаде Ройтерс.

...
Северна Корея изстреля днес най-малко една балистична ракета, предаде Ройтерс.
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля поне една балистична ракета

Северна Корея изстреля през днешния ден минимум една балистична ракета, съобщи Ройтерс.

Южнокорейските въоръжени сили оповестиха, че тази заран е изстреляна ракета от региона на град Синпо, където Северна Корея има подводници и друга техника за тестово изстрелване на балистични ракети от подводници.

Японският министър председател Фумио Кишида заяви, че са били засечени две балистични ракети.

Това стана в миг, когато шефовете на разузнаването на Съединени американски щати, Южна Корея и Япония следва да се срещнат в Сеул да обсъдят обстановката със Северна Корея. Освен това в Сеул се открива и интернационално ревю на оръжия, на което ще бъдат показани изтребители от последващо потомство, щурмови хеликоптери, дронове и друга съвременна бойна техника.

Оръжието, изстреляно през днешния ден от Северна Корея, съставлява балистична ракета и пускът е сбъднат от подводница, съобщи южнокорейската войска, представена от Франс прес.

" Нашата войска видя неидентифицирана балистична ракета с дребен обхват, евентуално става дума за балистична ракета за изстрелване от подводници ", се споделя в официално съобщение на генералния щаб.

Ракетата, изстреляна в посока Японско море, е прелетяла 430 до 450 километра при височина на полета 60 километра в най-високата точка от трасето. Това сочат данни на щаба съгласно южнокорейската организация Йонхап.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР