Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си

...
Северна Корея изстреля днес две балистични ракети от източния си
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля две балистични ракети от източния си бряг

Северна Корея изстреля през днешния ден две балистични ракети от източния си бряг, заяви южнокорейският общоприет щаб, откакто комунистическият Север изстреля през вчерашния ден две други ракети с дребен обхват и още една в неделя, съобщи Ройтерс и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Въоръжените сили на Южна Корея записаха две балистични ракети с дребен обхват, изстреляни от Сунчон, провинция Южен Пьонан, на източния бряг в 20,48 и 20,57 ч. При засилено наблюдаване и зоркост нашите военни поддържат цялостна подготвеност в тясно съдействие със Съединени американски щати ", се споделя в известието. В текста не се показват детайлности за продължителността на полетите, височината и скоростта на ракетите.

Ракетните проби бяха осъществени, откакто вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис завърши визитата си в Южна Корея, където разкритикува остро дейностите на Севера.

Южна Корея и нейните съдружници се притесняват, че КНДР се готви да извърши нов нуклеарен тест - седми подред от 2006 година и първи от 2017 година Вчера членове на Народното събрание в Сеул бяха осведомени от разузнаването, че Северът е завършил с подготвителните работи за нуклеарния тест и ще го извърши евентуално сред 16 октомври и 7 ноември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР