Северна Корея изстреля балистична ракета за първи път в сряда

...
Северна Корея изстреля балистична ракета за първи път в сряда
Коментари Харесай

Северна Корея безпрецедентно изстреля ракети в отсъствието на Ким Чен-ун

Северна Корея изстреля балистична ракета за първи път в сряда по време на задгранично посещаване на водача на комунистическата република Ким Чен-ун, който предприе пътешестване до Русия в неделя. На това обръща внимание южнокорейският вестник Chosun Ilbo. Според изданието изстрелването на ракета в отсъствието на севернокорейския водач Ким Чен-ун е невиждано. По време на пътуванията му във Виетнам и Русия през 2019 година не са подхванати сходни дейности, добавя вестникът.

Старши научният помощник в Института за обединени на Южна Корея Хонг Мин показва същото мнение пред организация Yonhap. " Това наподобява е първият път в историята, когато Северна Корея изстрелва ракета, до момента в който висшият й водач е бил в чужбина. Това е проява на убеденост, че цялостната бойна подготвеност се поддържа даже в отсъствието на водача ", сподели ученият.

В сряда Обединеният началник-щаб на въоръжените сили на Северна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла две балистични ракети с дребен обхват към Японско море. Според южнокорейската страна те са прелетели към 650 км.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР