Северна Корея изстреля балистична ракета, която е прелетяла над северния

...
Северна Корея изстреля балистична ракета, която е прелетяла над северния
Коментари Харесай

Северна Корея изстреля ракета, сирените в Япония завиха

Северна Корея изстреля балистична ракета, която е прелетяла над северния японски остров Хокайдо и е паднала в Тихия океан, заяви Ройтерс. 

Поредното ракетно тестване тази нощ наше време се случва, откакто Съветът за сигурност на Организация на обединените нации одобри
единомислещо наложи за осми път наказания против Пхенян, поради нуклеарната и ракетната му стратегия. 

Предупредителните сирени в Япония завиха, краткотрайно стопираха скоростните влакове в северните и североизточните елементи на страната. Ракетата не е повлияла на полетите на самолетите. 

Ракетата е паднала на 2000 км източно от нос Еримо, осведоми ТАСС, като се базира на японската система за ранно предизвестие. Няма данни за рухване на каквито и да било обекти на японска територия, нито за вреди по морски съдове, заяви генералният секретар на японското държавното управление Йошихиде Суга. 

Ракетата евентуално е прелетяла 3700 км и е достигнала височина 770 км - задоволително разстояние, с цел да доближи тихоокеанския остров Гуам, който бе заплашван от Ким Чен Ун. Северна Корея е изстреляла балистична ракета със междинен обхват на деяние, прави оценка обаче Пентагонът, представен от международните организации. Ракетата, която прелетя над северния японски остров Хокайдо, не е била опасност за Гуам, добави американската войска.

Ракетата е била изстреляна в 6,57 ч локално време и е паднала във водата в 7,16 часа. 

Последната изстреляна ракета от КНДР беше Hwasong-12, която е със междинен обсег, преди към две седмици. Тя също мина над Япония и падна в Тихия океан. 

Американската администрация приканва Русия и Китай да вземат съответни ограничения, с цел да покажат на КНДР нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети, съобщи през днешния ден държавният секретар Рекс Тилърсън. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР