Северна Корея изпълнява изцяло ангажиментите си временно да спре с

...
Северна Корея изпълнява изцяло ангажиментите си временно да спре с
Коментари Харесай

Кремъл предложи на ООН да смекчи санкциите спрямо Северна Корея

Северна Корея извършва напълно уговорките си краткотрайно да спре с нуклеарните опити и ракетните пускове, по тази причина Съветът за сигурност на Организация на обединените нации би трябвало да намерения за намаляване на санкционния напън върху страната. Това съобщи през днешния ден съветският външен министър Сергей Лавров на конференция в Хошимин под наслов "Международното съдействие в неспокойния свят ", проведена от интернационалния клуб за полемики "Валдай " взаимно с Дипломатическата академия на Виетнам, съобщи ТАСС.

Русия упорства, както и преди, "Пхенян да бъде насърчаван още занапред за по-нататъшно придвижване напред ", сподели Лавров.

,,Пхенян разгласи мораториум и го съблюдава - и що се отнася до нуклеарните опити, и до изстрелването на балистични ракети. Бихме сметнали, че най-малкото Съветът за сигурност би могъл да направи известни жестове, като отслаби, в профил, вдигне онази част от глобите, която пречи да бъдат осъществени взаимните планове сред двете Кореи'', добави той.

Лавров предложи Съветът за сигурност да прегледа да вземем за пример опцията да насърчи "железопътното сливане на двете Кореи " - възобновяване на жп връзките сред двете страни, контрактувано по-рано от южнокорейсия президент Мун Дже-ин и севернокорейския водач Ким Чен-ун.

Не бива едностранно да се изисква от КНДР първо да извърши всички условия, засягащи денуклеаризацията, а чак тогава да се мине към въпроса за понижаване на санкционния напън, уточни съветският министър.

,,Подобен проблем не може да се реши в придвижване - сподели го сингапурската среща на върха, демонстрира го за следващ път и подготовката за срещата на върха в Ханой'', означи той.

В случай на цялостна денуклеаризация от страна на Пхенян гаранциите за сигурност на Северна Корея от страна на Съединени американски щати "трябва да бъдат доста твърди ", посочи Лавров.

Съединените щати са желали от Русия съвещания по отношение на идната лидерска среща САЩ-КНДР във Виетнам, повтори Лавров, представен от Интерфакс и Ройтерс, свое неотдавнашно изказване пред виетнамски и китайски медии.

,,Освен това непрекъснато сме в контакт с нашите севернокорейски другари. С откровено предпочитание да помогнем, даваме рекомендации по какъв начин би могло да се насочат нещата към реализиране на резултати'', добави тези дни съветският министър в изявление за Виетнамската телевизия, Централната телевизия на Китай - Си Си Ти Ви, и за китайската телевизия "Феникс ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР