Северна Корея е против войната, но ако Южна Корея избере

...
Северна Корея е против войната, но ако Южна Корея избере
Коментари Харесай

Пхенян заплаши Сеул с ядрени оръжия

Северна Корея е срещу войната, само че в случай че Южна Корея избере военната борба или нанесе изпреварващ удар, то нуклеарните сили на Севера ще би трябвало да нападат, съобщи през днешния ден ползващата се с огромно въздействие сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, представена от Ройтерс.

Ким Йо-чен, която заема висши постове в държавното управление и ръководещата партия, съобщи, че южнокорейският министър на защитата Со Ук е позволил " доста огромна неточност " в свои мнения неотдавна, говорейки за офанзиви против Севера, заяви севернокорейската осведомителна организация КЦТА.

В петък южнокорейският министър сподели, че страната му разполага с разнообразни ракети, способни да нанесат прецизен и бърз удар по всяка цел в Северна Корея.

От началото на годината Пхенян извърши поредност пробни изстрелвания на все по-мощни ракети, а Сеул и Вашингтон се притесняват, че страната може да се готви да възобнови тестванията на нуклеарни оръжия - за първи път от 2017 година - на фона на изпадналите в застой договаряния.

В изказвания в неделя Ким Йо-чен и още един севернокорейски върховен представител осъдиха мнения на южнокорейския министър и предизвестиха, че Пхенян ще унищожи основни цели в Сеул, в случай че Югът предприеме каквито и да било " рискови военни дейности " като предпазен удар.

Във второто си изказване Ким съобщи през днешния ден, че Пхенян е срещу войната, която би оставила полуострова в руини, и че не гледа на Южна Корея като на собствен основен зложелател. " С други думи, това значи, че в случай че южнокорейската войска не предприеме някакви военни дейности против страната ни, тя няма да бъде считана за цел на наша офанзива ", сподели тя. Ако по някаква причина обаче Южна Корея, без значение дали е заслепена от неправилна преценка или не, избере такива военни дейности като предпазен удар, обстановката ще се промени. В този случай самата Южна Корея ще се трансформира в цел ", предизвести Ким Йо-чен.

Ако южнокорейската войска наруши даже с един сантиметър територията на Северна Корея, тя ще се сблъска с " невъобразимо ужасно злополучие " и нуклеарните бойни сили на Севера неизбежно ще би трябвало да изпълнят отговорностите си, сподели тя.

" Това не е просто опасност. Това е в детайли пояснение за нашата реакция на вероятни безразсъдни военни дейности от страна на Южна Корея ", сподели Ким, отбелязвайки, че Югът може да избегне тази орис, като се откаже от концепцията за превантивна офанзива против разполагаща с нуклеарно оръжие страна.

Kim Yo-jong said it was a ‘very big mistake’ to threaten Pyongyang and declared the North`s nuclear forces were ready to respond
— The Telegraph (@Telegraph)
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР