Северна Корея е получила помощ от Русия за успешното изстрелване

...
Северна Корея е получила помощ от Русия за успешното изстрелване
Коментари Харесай

Сеул: Русия е помогнала на Ким Чен-ун да изстреля успешно разузнавателния спътник

Северна Корея е получила помощ от Русия за сполучливото изстрелване на разследващ сателит по-рано тази седмица, настояват южнокорейски депутати, като се позоваха на разследващата организация на страната.

Изстрелването във вторник бе трети опит на Пхенян след два несполучливи и първият след визитата на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Русия през септември, по време на което президентът Владимир Путин даде обещание да помогне на Пхенян в строи спътници, съобщи Ройтерс.

След диалозите сред двамата водачи Северна Корея е изпратила данни за ракетите-носители, употребявани при две предходни изстрелвания на спътници, а Русия е предложила своя разбор на данните , съгласно Ю Санг-бум, член на парламентарната комисия по разузнаване.

" Що се отнася до триумфа на третото изстрелване, Националната разследваща работа счита, че е имало помощ от Русия " , сподели Ю пред кореспонденти, като се базира на обществено декларирания ангажимент на Путин да помогне за ракетата-носител на Корейската народнодемократична република (КНДР), както и на обмена на данни сред Пхенян и Москва.

Държавните медии на Северна Корея обявиха преди ден, че водачът на страната е разгледал фотоси на американски военни обекти , направени над остров Гуам, само че Ю съобщи, че е мъчно да се ревизира дали спътникът е бил в положение да снима такива изображения.

Южнокорейските военни споделиха, че частите от ракетата, открити след несполучливото второ изстрелване през май, са посочили, че това не би могло да бъде пълноценно работещ разследващ спътник.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР