Северна Корея е извършила успешен тест по изстрелване на нова

...
Северна Корея е извършила успешен тест по изстрелване на нова
Коментари Харесай

Северна Корея е изстреляла ракета от подводница

Северна Корея е направила сполучлив тест по изстрелване на нова балистична ракета от подводница, заяви държавната организация КЦНА.

Устройството е изстреляно от подводницата „ 8.24 Йонгун “. Този кораб бе употребен и за първия опит по изстрелване на ракета от подводница в страната през 2016 година, съобщи CNN.

Според известието в ракетата са включени „ доста усъвършенствани технологии за ориентиране на ръководството “, което „ би асъдействало доста за слагането на отбранителната технология в страната на високо равнище и за повишение на подводната оперативна дарба “ на флота.

Южна Корея и Япония потвърдиха за стартиране на най-малко една рекета във вторник сутринта покрай пристанищния град Синпо, който е дом на сервернокорейска корабостроителница.

Днес Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира съвещание при закрити врата, с цел да разиска Северна Корея след тестванията. На страната ѝ е неразрешено да тества балистични и нуклеарни оръжия според интернационалното право.

В средата на септември Пхенян задейства друго изстрелване и изпрати два балистични снаряда във водите край източния бряг на Корейския полуостров в границите на пет минути. Около три часа по-късно последва и тест в Южна Корея. Там бе изстреляна ракета от 3700-тонна подводница.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР