Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на

...
Северна Корея е изстреляла балистична ракета със среден обсег на
Коментари Харесай

Ракетата на Северна Корея е била със среден обсег

Северна Корея е изстреляла балистична ракета със междинен обхват на деяние, оповестиха от Пентагона, предадоха американските медии.

Пхенян извърши следващото си ракетно тестване, изстрелвайки ракета над Япония. Американските въоръжени сили показаха, че тя не е представлявала опасност за остров Гуам.

Според японските управляващи обаче може би става дума за междуконтинентална балистична ракета.
Въоръжените сили на Япония не са се пробвали да смъкват ракетата. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще се събере по-късно през днешния ден по искане на Съединени американски щати и Япония.

Американската администрация приканва Русия и Китай да вземат съответни ограничения, с цел да покажат на Северна Корея нетърпимостта си към тези безразсъдни изстрелвания на ракети. Това съобщи държавният секретар Рекс Тилърсън след следващия ракетен опит на Пхенян.

Напрежението на Корейския полуостров се увеличи до алено през последните месеци. Режимът на Ким Чен-ун извърши и нуклеарни опити. Съединени американски щати заплашиха Северна Корея с „ огън и гняв “, до момента в който Пхенян даде обещание още „ дарове “ на американците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР