Северна Корея е изпратила медицински екипи и епидемиологични специалисти в

...
Северна Корея е изпратила медицински екипи и епидемиологични специалисти в
Коментари Харесай

Северна Корея съобщава за епидемия от неидентифицирано чревно заболяване -

Северна Корея е изпратила медицински екипи и епидемиологични експерти в провинция, която се бори с появяването на многочислени случаи на чревно заболяване, оповестяват държавните медии в неделя.

Досега в провинция Южна Хуанхе са получили помощ минимум 800 фамилии, страдащи от болестта, което Северна Корея назовава единствено " остра чревна зараза ". Според южнокорейските публични представители става въпрос за холера или коремен тиф, като новата зараза се отнася до стомашно-чревния тракт.

Първите случаи са обявени в четвъртък и в допълнение натоварва изолираната страна, която се бори с хроничния дефицит на храна и вълната от инфекции с Ковид-19. В неделя държавната осведомителна организация Корейска централна новинарска организация в детайли разказа напъните за предварителна защита, в това число карантини, „ натоварен надзор на всички поданици " и особено лекуване и наблюдаване на уязвими хора като деца и възрастни.

Национален „ екип за бърза диагностика и лекуване " работи с локалните здравни чиновници и се подхващат ограничения, с цел да не се наруши селскостопанската активност в основни региони, заяви Корейската централна осведомителна организация. Извършва се стерилизация, в това число на отпадните води и други боклуци, с цел да се подсигурява сигурността на питейната и битовата вода, се споделя в отчета.

В неделя Корейската централна осведомителна организация заяви и за още 19 310 нови случая на тресчица, без да прецизира какъв брой от тези пациенти са дали позитивен резултат за ковид. Общо над 4,6 милиона души са показали признаци на тресчица, откогато в средата на май за първи път бе прието за експлоадиране на зараза от Ковид-19.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР