Северна Корея е информирала Япония, че до две седмици ще

...
Северна Корея е информирала Япония, че до две седмици ще
Коментари Харесай

КНДР планира да изстреля сателит, Япония смята, че може да е балистична ракета

Северна Корея е уведомила Япония, че до две седмици ще изстреля спътник, само че Токио счита, че това може да бъде балистична ракета и по тази причина взема защитни ограничения, съобщи Агенция Франс Прес.

Пхенян уведомил бреговата защита на Япония, че изстрелването ще бъде сред 31 май и 11 юни, като първата степен на ракетата притежател ще падне във водите покрай Жълто море, Източнокитайско море и източно от остров Лусон във Филипините, сподели представител на бреговата защита пред AFP.

Въпреки това кабинетът на министър-председателя разгласи в Туитър, че Фумио Кишида е издал указания " по отношение на уведомлението от Северна Корея за изстрелването на балистична ракета, която тя разказва като спътник ".

Той е споделил на чиновниците да събират разследваща информация, да останат бдителни и да се координират тясно със съдружниците си, в това число Съединените щати и Южна Корея.

Министерството на защитата на Япония издаде заповед на военновъздушните сили за самозащита да унищожат всяка балистична ракета, за която е доказано, че е на път да падне на територията на страната. Войските ще бъдат упълномощени да употребяват ракети прехващачи SM-3 и ракети " Пейтриът " PAC-3, сподели министерството.

" Макар и разказано като изстрелване на спътник, изстрелването благодарение на технология за балистични ракети би било нарушаване на резолюциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и сериозен проблем, който заплашва сигурността на хората ", сподели Кишида пред кореспонденти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР