Северна Корея е доставила на Русия около 7000 контейнера с

...
Северна Корея е доставила на Русия около 7000 контейнера с
Коментари Харесай

Северна Корея е доставила 7000 контейнера с боеприпаси на Русия

Северна Корея е доставила на Русия към 7000 контейнера с муниции и друго военно съоръжение за войната в Украйна от предходната година насам, съобщи Агенция Франс Прес.

Това съобщи на конференция южнокорейският министър на защитата Шин Уон-сик, часове откакто Северна Корея изстреля няколко балистични ракети с дребен обхват към източните си води тази заран. Преди няколко дни Южна Корея и Съединени американски щати завършиха военните си учения в района.

Уон-сик изясни, че в началото за доставките са употребявани кораби, а в този момент и железопътната инфраструктура.

Северна Корея, уточни Шин, е получила в подмяна 9000 контейнера, които са съдържали храна, гориво и военна помощ за подсилване на нейната войска.

Санкциите на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации прецизно лимитират вноса на нефт и петролни артикули в Северна Корея.

От началото на 2022 година Пхенян употребява отклоняването на публичното внимание към съветската инвазия, с цел да ускори оръжейните тествания и се пробва посредством Москва, пред която се показа като непосредствен помощник, да излезе от дипломатическата изолираност и да се причисли към обединявания фронт против Съединените щати.

Американски и южнокорейски чиновници упрекнаха Северна Корея, че е снабдила Русия с артилерийски снаряди, ракети и друго съоръжение за нападателната война против Украйна през последните месеци и че доставките са се ускорили след септемврийската среща на върха сред Ким Чен Ун и съветския президент Владимир Путин, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР