Северна Ирландия планира да поиска финасова компенсация от ФИФА заради

...
Северна Ирландия планира да поиска финасова компенсация от ФИФА заради
Коментари Харесай

Северна Ирландия иска компенсация от ФИФА заради спорната дузпа

Северна Ирландия възнамерява да изиска финасова отплата от ФИФА поради съдийската неточност, станала причина за отпадането на тима в баражите за Световното състезание в Русия следващата година, заяви порталът belfast live. Както е известно, Северна Ирландия отпадна след 0:1 и 0:0 от Швейцария, само че провалянето в първата среща пристигна от неверно отсъдена дузпа от румънския арбитър Овидиу Хацеган, който уточни бялата точка откакто топката се удари в рамото на Кори Евънс.

Идеята на хората във Ирландската футболна асоциация (ИФА) е да употребяват прецедента от съседите от Република Ирландия, които получиха 5 милиона евро отплата, откакто в бараж против Франция съдиите разрешиха на Тиери Анри да вкара гол с ръка и по този начин да класира петлите. В Белфаст се пресметнали, че пропускането на Световното състезание поради подправената дузпа ще коства на федерацията 7 милиона паунда.

" Планираме диалог с ФИФА тази седмица. Не изключваме разновидността да подадем публична тъжба, дори по-скоро може да се каже, че ще го създадем, разясняват хора от Борда на ИФА пред изданието. " Да загубим бараж в два мача след такова скандално решение в действителност може да убие всяка фантазия и религия. Просто сме като посечени със саби, изясни настроението в съблекалнята левият бранител на Северна Ирландия Крис Брънт.

Междувременно стана ясно, че Шотландската футболна федерация е отправила питане към сътрудниците си от Северна Ирландия за позволение да бъдат стартирани договаряния с националния селекционер на отбора Майкъл О'Нийл, който направи възторг последните няколко години и даже съумя да ги класира на Евро 2016, а през тази игра бараж и бе покрай класиране на Световното в Русия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР