Северна Ирландия надви с 2:1 Косово в последното си домакинство

...
Северна Ирландия надви с 2:1 Косово в последното си домакинство
Коментари Харесай

Северна Ирландия повали Косово в последните секунди

Северна Ирландия надделя с 2:1 Косово в последното си домакинство от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Два гола в заключителните минути донесоха на отбора поврат против гостите, които бяха разкрили с попадение на Ведат Муричи. Най-доволни от този резултат са гърците, които още преди мача си против Кипър могат да са спокойни, че сигурно ще завършат на първото място в група 2 и ще се изкачат в Лига " B ". Загубата на Косово е от изгода и за България в борбата за попадане в по-горна урна в жребия за квалификациите за Евро 2024. 

Без нито една победа досега, Северна Ирландия имаше за цел да завоюва против косоварите, с цел да дръпне пред Кипър в борбата за третата позиция. Отборът на Иън Бараклъф реализира задачата си и в последния кръг ще гостува на Гърция с доста повече убеденост, още повече че " елините " към този момент си осигуриха първото място и не е изключено да подходят по-лежерно. 

Двубоят в Белфаст беше равносилен, а преди почивката нямаше съвсем никакви чисти положения. В 5-ата минута Флоран Муслия от Косово стреля към долния десен ъгъл на вратата, само че Бейли Пийок-Фаръл мазета. В средата на първата част стражът на домакините се оправи с нов мощен удар на Муслия. В 37-ата минута Елбасан Рашани не уцели вратата с глава, а секунди по-късно Ариянет Мурич попречи на Дион Чарлс да се разпише за северноирландците. 

Втората част стартира със сериозен пропуск на Конър Брадли. Крилото на домакините се освободи в наказателното поле и шутира, само че право в ръцете на Мурич. В 55-ата минута Дион Чарлс прати топката във вратата на косоварите, само че голът му беше анулиран поради засада. В 58-ата Муричи получи топката от Донат Рудани, освободи се и с пълтен удар по тревата изненада Пийкок-Фаръл.

След гола гостите се прибраха в половината си и доста рядко допускаха Северна Ирландия да стига до изстрели към вратата на Мурич. Една от опциите за домакините се откри пред Джош Мадженис в 65-ата минута, само че Мурич внимаваше и избави. Последваха много смени, които като че ли повече нарушиха ритъма на игра на Косово.

В 82-рата минута неточност на Бетим Фазлий разреши на Шейн Лавъри да пробие отляво и да подаде на друга запаса - Гавин Уайт, който несмущаван изравни. Домакините продължиха да нападат и съумяха да стигнат до цялостен поврат в самия завършек на добавеното време. Този път Гавин Уайт центрира, а Мадженис беше прецизен с глава - 2:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР