Северен поток - 2 е европейски проект. Той не бива

...
Северен поток - 2 е европейски проект. Той не бива
Коментари Харесай

Северен поток - 2 не трябва да бъде средство за натиск срещу Русия

" Северен поток - 2 " е европейски план. Той не трябва да бъде употребен като средство на  натиск върху Русия поради обстановката в Украйна. Това е декларирал в изявление за немския вестник Die Welt новият канцлер на Австрия Карл Нехамер.

" Аз не смятам, че би трябвало да свързваме стартирането в употреба на " Северен поток - 2 " с съветското държание към Украйна. С това Европейски Съюз може единствено да си навреди. " Северен поток - 2 " дава отговор на ползите освен на Русия. От него ще имат полза и Германия, и Австрия и другите страни в Европейския съюз. " Северен поток - 2 " е европейски план, който не би трябвало да бъде употребен като средство за напън към Москва ", е  отбелязал Нехамер.

Австрийският канцлер прибавя, че насилието не би трябвало да бъде средство, което употребяват политиците, и вероятното нарушаване на интернационалното право може да  има своите последици. " Затова би трябвало да се пазят ползите на Украйна като транзитьор на природен газ ", - добавил он.

По неговите думи, Австрия продължава да поддържа газопровода " Северен поток - 2 " и чака неговото скорошно стартиране в употреба, както се планираше. По думите на канцлера, Европа слага ударението върху възобновимите източници на сила. Но в този момент тя се нуждае от петрол и природен газ, като те са й значими, по тази причина енергоснабдяването на страните от Европейски Съюз беше обезпечено посредством разнообразни направления и газопроводи. " Това се отнася и за Австрия. " Северен поток - 2 " е значим план, който дава на Европейския съюз сигурност на доставките във връзка с силата ", акцентира Нехамер.

Строителството на газопровода изцяло беше приключено на 10 септември тази година. За стартирането му в употреба обаче е нужно да получи регистрация като самостоятелен транспортен оператор. Тя е нужна, с цел да подхожда планът на нормите на Газовата инструкция на Европейския съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР