Сеул. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна вчера

...
Сеул. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна вчера
Коментари Харесай

Зам.-министър Георгиев разговаря в Сеул с ген. Винсент Брукс, главнокомандващ на Силите на ООН, САЩ и съвместното командване САЩ - Република Корея

Сеул. Заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев се срещна през вчерашния ден в Сеул с военачалник Винсент Брукс, главнокомандващ на Силите на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и взаимното командване Съединени американски щати - Република Корея. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Разговорът се състоя в изключително специфичен за мирния развой на Корейския полуостров ден, когато стартира третата за тази година среща на върха сред водачите на Република Корея и КНДР Мун Дже-ин и Ким Чен-ун.
Заместник-министър Георгиев и военачалник Брукс разискаха положението на настоящите дипломатически старания за реализиране на цялостно нуклеарно разоръжаване на Корейския полуостров. Георг Георгиев показа и опита, който България има в дипломатическите си връзки с Република Корея и КНДР. Той добави, че от 2015 година сред София и Сеул има открито всеобхватно и насочено към бъдещето партньорство и се развива изключително натоварен политически разговор.
България е и една от седемте страни-членки на Европейски Съюз, които имат лично посолство в Пхенян.
Георг Георгиев посочи още, че през първата половина на т.г. паралелно с българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, България е провела и локалното ротационно председателство на Европейски Съюз в КНДР, като е представяла визията на Съюза за цялостна, проверима и необратима денуклеаризация на Северна Корея в границите на политиката на сериозна ангажираност с Пхенян. " Всичко това ни дава доста акуратен взор върху процесите от двете страни на демилитаризираната зона ", сподели българският заместник-министър.
От своя страна ген. Брукс даде висока оценка на напъните, които България поставя за прецизно придържане към режима на наказания на Организация на обединените нации по отношение на КНДР и играе ролята на стратегически сътрудник на Съединени американски щати в процесите, засягащи груповата сигурност, защитата и битката с световния тероризъм.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР