Сеул репатрира останките на 20 китайски войници, убити по време

...
Сеул репатрира останките на 20 китайски войници, убити по време
Коментари Харесай

Суел върна на Китай останките на 20 войници, убити в Корейската война

Сеул репатрира останките на 20 китайски бойци, убити по време на Корейската война (1950-1953), знак на стопляне на връзките сред някогашните врагове в студената война на полуострова, заяви южнокорейското министерство на защитата, представено от Франс прес.

Новината бе оповестена в деня, която формален Пекин удостовери тридневното посещаване на севернокорейския водач Ким Чен Ун.

Южнокорейски бойци предадоха на китайската почетна армия ковчезите, покрити с аленото китайско знаме на интернационалното летище Инчон, западно от Сеул.

Останките бяха натоварени на китайски боен аероплан. Така броят на върнатите убити китайски бойци от Сеул става 589 след подписването на контракта по този въпрос през 2013 година

Актът на предаване на останките съответствува с китайския празник Кингминг - обичайно честване на изчезналите.

Смята се, че 3 млн. бойци от китайската комунистическа войска са взели участие на страната на Северна Корея във войната и са изиграли в спора преди 70 години.

В Китай именуван войната „ Война за опозиция против американската експанзия и в помощ на Корея “.

Китайската войска избавя Севера, до момента в който коалиция на Организация на обединените нации, водена от Съединени американски щати, изтласква армията на Ким Ил Сун  Lкъм китайската граница в края на 1950-а. Двете Кореи и полуостровът остават и до момента разграничени и в положение на война, защото краят й не е публично разгласен. Броят на жертвите е доста противоречив. Според Запада по време на борбите са убити 400 000 китайски бойци. Според китайските източници броят им е към 180 000.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР