Сеул навлиза в метавселената. Това обяви правителството на Южна Корея

...
Сеул навлиза в метавселената. Това обяви правителството на Южна Корея
Коментари Харесай

Скоро ще влезем с висока скорост в метавселената. Какво ще ни струва това?

" Сеул навлиза в метавселената ". Това разгласи държавното управление на Южна Корея през ноември предходната година, заявявайки, че градът ще сътвори " екосистема на метавселена за всички области на общинската администрация ".

Новината пристигна месец, откакто Фейсбук разгласи, че ще промени името си на Meta - ребранд, който подхожда на новия деклариран фокус за компанията: " възкръсване на метавселената ". След този ход доста компании оповестиха свои лични крещящо звучащи вложения в метавселена, в това число Microsoft, Nike и Shopify.

Терминът " метавселена " е употребен за първи път от писателя-фантаст Нийл Стивънсън в неговия разказ от 1992 година " Лавина ". " Метавселените " са виртуални светове, които ви разрешават да изграждате пространства, да поддържате връзка и да участвате в ръководството на стопанската система на този свят.

Поверителност няма да има

Експертите по цифрова дискретност са безапелационни, че метавселената ще бъде най-хубавият инструмент за наблюдаване. Виртуалната действителност ще събира данни за нас, вследствие придвижванията на очите, на ръцете, даже по формата на стаята, в която се намираме в действителния свят.

Създателите на този нов свята сега са съсредоточени в измислянето на правна рамка за това какво се случва, в случай че бъдем унизени във виртуална платформа, като се има поради, че това може да има действителни последствия. Скептиците обаче считат, че персоналните ни данни ще могат елементарно да бъдат събирани и от недоброжелатели, които да злоупотребяват с тях.

В момента метавселената се популяризира като главен състезател в разрастването на цифровата стопанска система. А тя е главният мотор на растежа на международната стопанска система. Този нов виртуален свят наподобява все по-близо и е възприеман все по-насериозно. Какво обаче ще ни коства метавселената, с изключение на неналичието на дискретност, към момента не е ясно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР