Сестрите Стефани и Габриела Стоеви са проявявали неуважително и високомерно

...
Сестрите Стефани и Габриела Стоеви са проявявали неуважително и високомерно
Коментари Харесай

Национали по бадминтон обвиниха сестри Стоеви в звездомания

Сестрите Стефани и Габриела Стоеви са проявявали неуважително и високомерно отношение в последните две години, настояват останалите състезатели в националния тим. Те участваха в обща конференция с ръководителя на федерацията по бадминтон Володя Златев, на която показаха своята позиция.

Преди ден Стоеви оповестиха, че повече няма да се състезават за България. Европейските шампионки обявиха, че са мощно разочаровани от отношението на Златев и го упрекнаха, че не им е дал средствата, отпускани от министерството на спорта.

Златев отвърна, че разполага с документи за банкови преводи, които удостоверяват, че сумите са преведени. И добави, че назначената от министъра на спорта Красен Кралев инспекция ще го удостовери.

Той се надява Стоеви да размислят и да продължат да играят за България. По думите му би трябвало да има обединяване и да се продължи с позитивна настройка. " Имаме проекти за развиване, което считам, че е вярно. "

Председателят на федерацията разгласи, че няма удостоверение дали Стоеви желаят да се състезават за Франция. Но сподели, че съгласно интернационалните правила те биха могли да играят за друга страна най-рано през март 2021 година Въпреки абсурда той е срещу опцията Стоеви да бъдат осъдени от българската федерация. Крайното решение по случая ще бъде взето от 13-членния директорски съвет на организацията.

Фотогалерия: Златният триумф на сестри Стоеви в Баку >

Водещата българска състезателка в самостоятелните шампионати от последните години Петя Неделчева сподели, че сестри Стоеви са проявявали пренебрежение и са я наричали " екскурзиант ".

Мениджърът на друга от националките Линда Зечири - Джема, сподели, че Стоеви са били обхванати от необикновена за бадминтона звездомания. " Имам в телефона си известия от татко им, който назовава националния тим " туристи ". Това значи, че нямат почитание към хората, с които упражняват. Обидени сме, че не бяха до нас тогава, когато имахме потребност от тях. В последните две години се усещаме предадени ".

Националът Иван Русев добави: " Никой не оспорва техните резултати. Постигнали са доста. Съгласен съм да им се дават 50%, а и повече от финансирането на федерацията. Те са лицето на нашия спорт. Ние им оказваме помощ да се развиват и да реализират най-високите цели, само че в това време би трябвало да се оказва помощ и на нас. Преди време те са били в нашата позиция. "

Златев уточни, че Стоеви са първите български състезателки с физиотерапевт на всички шампионати, което се фактурира от федерацията. Имало случаи обаче, в които татко им отказвал другите българи в тима да получават помощ от физиотерапевта, съобщи Джема Зечири.

" Мисля, че истината ще излезе нескрито и ще се разбере тяхното отношение към нас ", сподели Линда Зечири.

Фотогалерия: Спортистите, които избраха да не се състезават за България >
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР