Сестрата на капитана на отвлечения от хутите кораб Галакси лийдър

...
Сестрата на капитана на отвлечения от хутите кораб Галакси лийдър
Коментари Харесай

Сестрата на отвлечен от хутите молила Тагарев да не праща военни в Червено море

Сестрата на капитана на отвлечения от хутите транспортен съд " Галакси лийдър " Любомир Чанев - Веселина Чанева, е помолила военния министър Тодор Тагарев да не изпраща военни в интервенция против хутите в Червено море. Казала му е, че хутите са декларирали, че всеки, който се включи в интервенция против тях, ще бъде считан за военна цел, а нашите моряци към този момент ще бъдат военнопленници.

 

Това описа от трибуната в Народното събрание шефът на групата на " ИТН " Тошко Йорданов по време на чуване на Тагарев в Народното събрание. То е във връзка визитата му в Съединени американски щати предходната седмица.

 

Разговорът Веселина Чанева е преразказала в ефира на малкия екран на Слави Трифонов. Обяснила е още, че министърът я е попитал " Ама те не са ли към този момент освободени? ".

 

Министърът удостовери, че Веселина Чанева му е звъняла, но отрече да е научил от нея, че двамата българи на борда още са в плен. Той към този момент на няколко пъти съобщи, че България ще се включи в интервенцията в Червено море, само че няма да изпраща военни и кораби, а единствено офицери, които да оказват помощ за връзката. Вчера стана ясно, че страната ни ще се включи в общата задача на Европейския съюз, призната на среща на външните министри от страните членки.

 

" За нас също по този начин е значимо да поддържаме контакт и връзка с нашите съдружници, като водещата страна е на Съединени американски щати с поддръжката на Англия, има и други страни, които вземат участие в тези интервенции. Така че да, обмисляме разнообразни разновидности, с които да се случим. Основният вид е офицер за взаимозависимост в щаба, който ще управлява тази интервенция, с цел да може да подсигуряваме, че по най-хубав метод ще защитим интереса на българските жители ", сподели Тагарев.

 

Темата е била " маркирана напълно малко " по време на срещите му в Съединени американски щати.

 

Йорданов попита министъра за какво на няколко пъти е оповестил обществено желанията си да се включим в интервенцията, откакто хутите наблюдават българските медии.

 

" Не знам вие по какъв начин си представяте българска интервенция за избавяне на моряците, аз не мога ", сбито му отговори Тагарев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР