СЕСПА не работи. Тя е създадена, за да обслужва търговски

...
СЕСПА не работи. Тя е създадена, за да обслужва търговски
Коментари Харесай

Ангелов за липсата на инсулини: СЕСПА не работи

„ СЕСПА не работи. Тя е основана, с цел да обслужва търговски ползи. Никой не знае какво се случва в страната. Колко инсулин се внася и какъв брой се изнася (въпреки забраните)? “ Това разяснява в профила си във Facebook депутатът от ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов, който е и ръководител на парламентарната Комисия по опазване на здравето, във връзка със сигналите, че в аптеките.

Според Ангелов Министерство на здравеопазването пази комерсиалните ползи на компаниите, а не на жителите. „ Защо? Вероятно скоро ще разберем “, написа той.

По случая се изрече и съпредседателят на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Пресцентърът на партията осведоми, че той е алармирал и.ф. Главен прокурор, Главния секретар на Министерство на вътрешните работи и шефа на ДАНС за „ неотложно следствие на недостига на инсулин в страната “.

Сигналът е подаден откакто пациентски организации сигнализираха медиите и институциите за невъзможността на инсулинозависими да открият в аптечната мрежа животоподдържащите лекарства, прецизират от Движение за права и свободи.

„ Със своето отношение властта основава животозастрашаваща обстановка за хиляди български жители, измежду които и доста деца. Недопустимо е Министерство на здравеопазването да пренебрегва и подценява казуса, очаквайки ротацията или друга персонална полза за министъра си “, споделил Пеевски.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР