Сесиите на Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) и на

...
Сесиите на Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП) и на
Коментари Харесай

Принципите на народната демокрация са ключът към успехите и развитието на Китай

„ Сесиите на Общокитайското заседание на народните представители (ОСНП) и на Националния комитет на Китайския национален политически съвещателен съвет (НК на КНПКС) накараха света да се замисли още веднъж същинската същина на това „ какво е народна власт “. Според Густаво Нг, редактор на аржентинското списание Contemporary, пълноценната национална народна власт в Китай е тази, която фактически работи в интерес на народа. Той прибавя още, че с помощта на годишните сесии на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС международните наблюдаващи могат да следят и схващат националната народна власт в Китай в целия й развой.

През годините китайската народна власт е в центъра на вниманието на интернационалната общественост. Китайският народ взе участие в демократични избори, съвещания, взимане на решения и контрол над управляващите в сходство със закона и ръководи държавните каузи посредством разнообразни способи и в разнообразни форми. Двете сесии са пикът на използването на процедура на тези правила, които могат най-ясно да се видят от задграничните наблюдаващи.

Ако вземем за образец демократичните избори, депутатите на събранията на народните представители на всички равнища в страната са демократично избирани, дават отговор пред народа и подлежат на неговия контрол. Близо 3 000 депутати на ОСНП от всички сфери на обществото упражняват политическите права от името на 1,4 милиарда китайци.

Много наблюдаващи считат, че през днешния ден Китай съумява освен в икономическо отношение, само че и в усъвършенстването на  демократичната политическа система.

Светът е плуралистичен и западният модел никога не е единственият път за народна власт. Много страни откриха своя път, който дава отговор на техните характерни действителности. Чрез двете сесии на ОСНП и Наказателен кодекс на КНПКС светът може да разбере детайлното деяние на демокрацията в Китай, да следи институционалните преимущества на китайската политическа система и да „ прочете кода “ на достиженията на страната.

Източник: Bulgarian.cri.cn

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8122Зорница Илиева: Относно икономическите шансове на Китай днесАлтернативен Поглед14638Проф. Нако Стефанов: Високотехнологичният пробив на КНР в областта на микрочиповете и изкуствения интелект/ИИ/Алтернативен Поглед10565Проф. Захари Захариев: Въпреки неодобрението - 70%-80%, България остава пленник на това правителствоАлтернативен Поглед13792 " Споделяне на новите стопански шансове от Китай " - Дискусия, проведена от КМГ и Алтернативен Поглед20648Доц. Александър Сивилов: Тръмп би могъл да стабилизира Съединени американски щати, търсейки нови съдружници, в това число и РусияАлтернативен Поглед378792Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед162291Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед126242Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед118362Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоАлтернативен Поглед93686 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР