Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус

Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус ...

В Словения и работещите вкъщи трябва да имат COVID сертификат


Сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или отрицателен тест за коронавирус в Словения ще трябва да имат и работещите от вкъщи, съобщи министерството на труда, цитирано от словенските медии.

Словения въведе COVID сертификати за работа, влизане в търговски центрове, здравни заведения, пътуване с обществения транспорт освен за учениците, за различни услуги и обществени учреждения.Още по темата19 сеп 2021 12:0036

Министерството сега обяви, че от задължението да представят сертификат за ваксинация, преболедуван COVID или негативен тест не са освободени и работещите от вкъщи.

Ако работещите от вкъщи нямат сертификат, те трябва да се тестват с бърз антигенен тест за самостоятелно тестване най-малко веднъж седмично, след което да изпратят на работодателя документ с датата на тестването, резултата от тестването и подпис. Разходите за тестването се поемат от работодателя.

Ако работещият не направи това, се смята, че е нарушил задълженията, произтичащи от работните отношения и работодателят може да го санкционира в съответствие със закона за трудовите отношения, обясниха от министерството.
/БТА/

По публикацията работи:

Източник: dnes.bg