Серийното производство на тежката електрическа серия от Renault Trucks вече

...
Серийното производство на тежката електрическа серия от Renault Trucks вече
Коментари Харесай

Renault Trucks: тръгна производството на тежка електрическа серия

Серийното произвеждане на тежката електрическа серия от Renault Trucks към този момент започва в завода в Бург-ан-Брес (Франция). Камионите на марката се създават в тази фабрика към този момент 60 години, в това число Renault Trucks E-Tech T и C. Тежкотоварните камиони са предопределени за районна дистрибуция и строителен превоз. Те на 100 % допълват електрическото предложение на френския производител – с продуктова гама от транспортни средства от 2,8 до 44 тона, тя е най-обширната на европейския пазар.

Renault Trucks преобразува своите индустриални мощности и разшири уменията на чиновниците си, с цел да създава тези 44-тонни електрически камиони. Производителят може да разчита на четири години промишлен опит в региона на приблизително тежките електрически камиони (Renault Trucks E-Tech D и D Wide) в своята фабрика в Blainville-sur-Orne - употребявайки потвърдените процедури в Bourg-en-Bresse.

Моделите Renault Trucks E-Tech T и C се сглобяват на същата индустриална линия като дизеловите модели. В края на индустриалната линия транспортните средства се връщат на повърхност от 5200 кв.м – по този начин наречената „ фабрика за електронни камиони на Renault Trucks “. Там квалифицирани чиновници правят нужните механически ограничения за електрификация: монтаж на електрозадвижващия елемент (EDU), монтаж на скоростната кутия и акумулаторите. За да се подсигурява надеждност и качество, електрическите камиони по-късно още веднъж минават през проби за успеваемост и тестово шофиране на заводската писта.

Renault Trucks E-Tech T и C могат да бъдат оборудвани с три разнообразни силови устройства (PTO) и затова могат да бъдат приспособени към всеки модел каросерия: електрическо, електромеханично и скоростна кутия. Това основава опция новите зони в градските и районните действия да станат неутрални във връзка с CO2.

Моделите Renault Trucks E-Tech T и C с възможно общо тегло до 44 тона се оферират като влекачи 4x2 и 6x2 с дневна кабина, нощна и дневна кабина и спална кабина и междуосие от 3900 мм. Конфигурацията на камиона се предлага надлежно във версии 4x2, 6x2 и 8x4 Tridem с къса и ниска кабина, с единадесет разнообразни междуосия, вариращи от 3900 до 6700 мм.

Оборудвани с два или три електрически мотора, тежките електрически транспортни средства оферират комбинирана мощ до 490 кВт (660 к.с.). Четири до шест литиево-йонни акумулатори с общ потенциал от 390 до 540 кВтч, би трябвало да дават отговор на условията на клиентите във връзка с обсег и приложимост.

Батериите се зареждат с изменчив ток (AC) до 43 кВт или с прав ток (DC) до 250 кВт. Камионите имат пробег до 300 км при цялостно зареждане и могат да изминат до 500 км (за транспортно средство с шест батерийни пакета) с едночасово бързо зареждане (250 кВт). Батерийните кафези и модулите идват от Samsung SDI и се създават в Гент (Белгия) във фабрика, благосъстоятелност на Volvo Group - която също включва Renault Trucks.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР