Серийният убиец Михаил Попков, известен в Руската федерация като маниака

...
Серийният убиец Михаил Попков, известен в Руската федерация като маниака
Коментари Харесай

„Имам мечта: Руски маниак, убил 81 души, поиска да отиде на война в Украйна

Серийният палач Михаил Попков, прочут в Руската федерация като " фанатика от Ангара ", мечтае да пристигна в Украйна и да взе участие във военни дейности. За това пише руската медия " Вести Иркутск ".

В момента Попков излежава присъда. Разследването откри, че той е лишил живота на 81 души, а съдът призна мъжа за отговорен за тези закононарушения.

Сега обаче " фанатикът от Ангара " желае да бъде условно освободен, защото се допуска, че актуалната му военна компетентност може да бъде търсена в зоната на бойните дейности в Украйна.

" Имам една фантазия - да вляза в армията. Може би щях да се съглася, без даже да се възнамерявам ", сподели Попков, намеквайки, че би желал да се причисли към наемниците от " групата Вагнер ", в която нейният основател Евгений Пригожин вербува най-вече пандизчии обещавайки им условно освобождение.

„ Ангарският фанатик “ също изрази опасения, че може да не му бъде препоръчано да взе участие във военните дейности против Украйна. Според мъжа уменията му, свързани с радиоелектрониката, може към този момент да са остарели и да станат без значение.

Кой е " фанатикът от Ангара " Михаил Попков

Попков е извършил престъпления от 1992 до 2010 година в Иркутска област.

Мъжът е бил младши сержант от Министерството на вътрешните работи на Руската федерация и преди да бъде уволнен от полицията през 1998 година, е направил няколко закононарушения в полицейска форма и в служебна кола.

Повечето от жертвите на Попков са били на възраст сред 19 и 28 години все още на убийството. Една жертва е на 15 години, а други четирима са на възраст сред 35 и 40 години. Освен това " фанатикът от Ангара " ги изнасилвал, преди да лиши жертвите си от живот.

Попков беше арестуван през 2012 година във Владивосток (Русия). Първия път мъж е наказан на пожизнен затвор през 2015 година, втория - през 2018 година

Припомняме, че за интервала от септември до октомври 2022 година броят на пандизчиите в съветските мъжки колонии е намалял с 23 хиляди души, което е връх. Журналистите изясняват този скок с обстоятелството, че от лятото насам затворниците са били интензивно вербувани в съветски ЧВК и изпращани на война в Украйна.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР