Серията от бомбени заплахи в редица училища в страната притесниха

...
Серията от бомбени заплахи в редица училища в страната притесниха
Коментари Харесай

СИК и РИК признаха, че не знаят какво да правят при бомбена заплаха в изборния ден

Серията от бомбени закани в редица учебни заведения в страната тормозиха членовете на Секционната изборна комисия /СИК/ и Районната изборна комисия /РИК/. Три дни преди вота те признаха, че нямат ясно написани правила и протоколи за деяние при положение, че се стигне до такава обстановка.

„ В цялостно незнание сме. Установихме казуса още на тазседмичното образование. Казахме на членовете на комисии при сходна обстановка да се обръщат към органите на Министерство на вътрешните работи, които дават отговор за дадената СИК “, съобщи зам.-председателят на 24-и РИК Валери Цолов пред „ Bulgaria ON AIR “.

Според него най-важно за вота в неделя ще бъде изборният ден въобще да не се приключва . В същото време самите членове на комисии не за изразили терзания от бомбените закани и към момента никой не се е отказал от присъединяване си в изборите

Валери Цолов добави, че към този момент са получени устройствата за видеозаснемане и те ще бъдат раздадени в събота. Всяка камера върви с два QR кода – един за изборния и един за предизборния ден.

Той подсети, че хартиените бюлетини и вотът от машините ще бъдат броени поотделно и предизвести, че изборният ден ще продължи по-дълго .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР