Серията дебати в ефира на bTV продължават. В предаването Лице

...
Серията дебати в ефира на bTV продължават. В предаването Лице
Коментари Харесай

Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат за приоритетите на България в ЕС

Серията диспути в ефира на bTV не престават. В предаването „ Лице в лице “ се срещат претендентите за евродепутати Андрей Ковачев от ГЕРБ-СДС и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия.

Снимка: bTV

„ Решенията на главните проблеми зависят от нас. Трябва сами да си помогнем, с цел да ни оказват помощ европейските институции. Ползването на евросредствата зависи от стабилността на ръководството “, сподели Андрей Ковачев, претендент за евродепутат от ГЕРБ-СДС.

 Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV  Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие 3 мин. Ученик от Стара Загора: Полицаят ме мислеше за 13-годишна, изпрати клип със полово наличие  Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ) 2 мин. Майка с щерка са били евакуирани при бурята в София (ГАЛЕРИЯ)  Автомобил падна от 10 метра височина на 1 мин. Автомобил падна от 10 метра височина на " Самоковско шосе " в София  Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки 2 мин. Жълт код и през днешния ден за превалявания и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки  Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка 2 мин. Димитър Любенов за първи път пред медиите: Получи се каръшка, нелепа обстановка  Как се гласоподава на избори 3 мин. Как се гласоподава на избори " 2 в 1 ": Росица Матева сподели разликите в бюлетините в ефира на bTV

„ Това, което ние имаме като проблем, може да бъде подкрепено или усложнено от европейските политики. Кои са най-големите ни проблеми - приходите и икономическото развиване. Ако има мощна политика за подкрепяне на икономическото развиване и реиндустриализацията, както и ограничения за повишаване на приходите, ще успеем да догоним по-бързо европейските нива “, разяснява Кристиан Вигенин, претендент за евродепутат от Българска социалистическа партия.

 

Пътят към Шенген

Кристиан Вигенин: Европейският парламент доста елементарно взима решения за поддръжка, само че те нямат мощ. Те не могат да задължат австрийското държавно управление да направи едно или друго нещо. Тук е задължението на българското държавно управление. Затова бяхме скептични към частичното ни влизане в Шенген по въздух и море, тъй като съгласно нас това отсрочи пълноправното ни влизане.

Андрей Ковачев: Резолюциите на Екологичен потенциал са на основа на оценките на специалистите на Европейската комисия. Ние от доста от дълго време сме механически подготвени. Това е на основа на специалистите, които са били на границата, видели са какво се е случвало. По време на ръководството на Бойко Борисов имаше нулева противозаконна миграция. Мария Габриел настоя за съответна дата и за сухопътен Шенген.

Снимка: bTV

Кристиан Вигенин : Не бива да обясняваме всичко с решенията на някой различен. Никой не е карал Николай Денков и Мария Габриел да одобряват тази „ оферта “. Само ден-два преди да я одобряват имаше други поръчки. Не са единствено румънците, само че и българското държавно управление искаше да развее някакъв непълен триумф. Трябваше да продължи натиска и да не се съгласяваме.

Снимка: bTV

Андрей Ковачев : На масата бяха и румънците. Те желаеха да имаше решение тъкмо тогава. Ако вървим по вашата линия, нямаше да има и непълен Шенген. Според Българска социалистическа партия трябваше да остане, както преди март месец. Това е било допустимо – това се е случило.

Целият спор сред Андрей Ковачев и Кристиан Вигенин – вижте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР