Серия от стотици отменени полети в последните месеци доведе до

...
Серия от стотици отменени полети в последните месеци доведе до
Коментари Харесай

Оставка на оперативния шеф на EasyJet заради стотици анулирани полети

Серия от стотици анулирани полети в последните месеци докара до оставката на оперативния шеф на английската нискотарифна самолетна компания " ИзиДжет " (EasyJet) Питър Белю. Според известието на въздушния транспортьор той " ще преследва други благоприятни условия за кариера ", съобщи Франс прес.

" ИзиДжет " изпадна в усложнения през доста от уикендите напролет заради дефицит на задоволително чиновници, което докара до анулацията на стотици полети. В края на юни авиопревозвачът заяви, че понижава транспортния си потенциал през това лято, с цел да избегне хаоса, настъпил по летищата, най-много английските. " ИзиДжет " посочи, че транспортният ѝ потенциал ще бъде 90 % от нивото през финансовата 2019 година вместо плануваните 97 %.

В миг, когато търсенето се възобновява, авиационният бранш, който беше изключително обиден по време на пандемията, среща усложнения с задоволително бързото назначение на нови чиновници. Очаква се казусът да продължи през цялото лято. Той визира летищата във Англия, само че и в цяла Европа.

" Авиацията в Европа е изправена пред оперативни усложнения, включващи закъснения при контрола на трафика и дефицит на личен състав по летищата, което води до поредици закъснения и до анулация на полети, изясни " ИзиДжет ". Авиокомпанията обаче е на мнение, че е в положение да обезпечи пътувания на множеството пасажери с други полети, доста от които през същия ден, като дава обещание да предизвестява авансово клиентите си.

Авиопревозвачът е обиден и от стачка на стюардесите и стюардите в Испания, която се показва в прекъсване на работа през доста от уикендите през юли. А при започване на юни френските водачи на " ИзиДжет " изпратиха писмо до управлението, с цел да предупредят за заплаха от всеобщи анулира на полети през лятото поради липса на личен състав.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР