Серия от операции предстоят за най-младия пострадал край Своге, който

...
Серия от операции предстоят за най-младия пострадал край Своге, който
Коментари Харесай

Във ВМА предстоят серия от операции за 30-годишен пострадал край Своге

Серия от интервенции предстоят за най-младия потърпевш край Своге, който е настанен в реанимацията на Военномедицинска академия . Консилиум от експерти през днешния ден обрисува проекта за лекуване на 30-годишния мъж , разгласи началникът на ВМА бригаден военачалник проф. доктор Венцислав Мутафчийски.

Пострадалият в злополуката с рейс на 25 август е със строшаване на черепа и мозъчна травма, фрактура на дясното рамо и 4 прешлена в поясната област - без засягане на гръбначния мозък, както и със сериозна белодробна травма , добави проф. доктор Мутафчийски.

 Ден на народен печал в памет на жертвите от злополуката край Своге Обновена
Ден на народен печал в памет на жертвите от злополуката край Своге

Загинаха 16 души

През първите 24 часа след случая младият мъж е претърпял една къса интервенция, обвързвана с възобновяване на дишането му. " Контактен и съответен е , с ясно схващане за случилото си. Състоянието му е приблизително тежко и няма заплаха за живота му ", изясни началникът на ВМА.

Днес от реанимацията в стандартно поделение ще бъде преместена и друга потърпевша , която се лекува във Военномедицинска академия. 62-годишната жена е с голям брой контузии по главата, лицето и тялото , само че без счупвания на кости и засягане на жизненоважни органи. " Контузията на белия дроб е минимална, няма заплаха за живота й ", изясни бригаден военачалник проф. доктор Мутафчийски. Ако възобновяване й продължи без затруднения, евентуално ще бъде изписана до края на седмицата.

 В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге
В Пирогов се борят за живота на трима от ранените край Своге

Все отново е добре, че остават постоянни

ВМА разполага с задоволително количество кръв и кръвни артикули , с цел да поеме потребностите на пациентите, акцентира още началникът на Академията. " Още, щом ни алармираха за случая, направихме нужните планове и сме готови ", добави началникът на ВМА.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР