Серия от курсове по готварство стартира в подкрепа на кампанията

...
Серия от курсове по готварство стартира в подкрепа на кампанията
Коментари Харесай

"Дива болница" за дивите животни - кулинарен конкурс с кауза

Серия от курсове по готварство започва в поддръжка на акцията за събиране на средства за създаване на „ Дива болница “ на организация „ Дивите животни “.

В първия от поредицата курсове, озаглавен „ Zero Waste мислене в кухнята “, Иван Жеков, професионален готвач, добре прочут с опита си във вегетарианската и веган кухня, ни предложи разновидности по какъв начин да понижим отпадъка, когато готвим у дома и по какъв начин да готвим с артикули, които на пръв взор може да не си подхождат, като не изхвърляме храна и използваме дейно даже обелките от зеленчуци.

Резултатът от всичко това беше очароващо сетивата меню от питка от алена леща, запечени сладки картофи, салата Уолдорф с майонеза от кашу, песто от селъри и екзотична чорба от зеленчуци и банани.

За 16 октомври се състоя вторият извънредно забавен кулинарен урок, който този път ни даде свежи хрумвания и за идните дни на Коледни пости. Темата бе „ Веган вариации на обичайна българска кухня “, а веган кюфтетата са единствено част от нещата, поднесени със модерни визия и артикули.

Темата на курса на 23 октомври ще бъде „ Кухнята на Йерусалим “, на който ще бъдат показани ястия от 3 известни в мултикултурния град етноса, а на 30 октомври ще се срещнем с кухнята на една от античните цивилизации, в тематиката „ Ястия от античен Рим “.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР