Серия от акции срещу купуването на гласове на няколко места

...
Серия от акции срещу купуването на гласове на няколко места
Коментари Харесай

Десетки задържани за купуване на гласове след полицейски акции в страната

Серия от акции против пазаруването на гласове на няколко места в страната. Проверяваха се заложни къщи, компании за бързи заеми и магазини. Десетки са задържани, най-вече от тях във Варна.

Варненският квартал " Аспарухово " осъмна блокиран от полиция. Проверки имаше и в няколко села в региона – Любен Каравелово, Изворско, Блъсково и Житница. 15 души са арестувани след инспекции в над 60 търговски обекта и заложни къщи. Схемите за изборна търговия са познати.

" Някъде се дават дърва за огрев за избор, на други места лихвари, предоставящи финансови средства, опрощават задължения. В по-малките обитаеми места, където жителите са с по-малки финансови благоприятни условия, им се дават на вересия артикули от магазин ", изясни началникът на “Охранителна полиция ” - ОДМВР-Варна комисар Димитър Луков.

Трима души са задържани в Твърдица. Полицията в Сливен ревизира схемата – дърва за огрев против избор.

" На три от адресите са открити по-големи количества дърва, като на едното място е 10 кубика. Нямат никакви документи. Проверката ще бъде ориентирана към това дали има някаква съпричастност към идните избори ", добави шеф „ Охранителна полиция “ в ОДМВР Сливен комисар Димитър Величков.

В дома на 68-годишна жена от Стрелча са открити голям брой тетрадки и флаш памет, в които е имало персонални данни на гласоподаватели, разпределени по обитаеми места и изборни секции. Тя е задържана. Акция имаше и в Бургаско. При нея е арестуван мъж от Карнобат.

„ Лице, в което са открити голям брой персонални карти, дебитни карти и което е съпричастно към изборната търговия на гласове “, изясни шефът на ОД на МВР-Бургас старши комисар Владимир Маринов.

Развръзка и по дело за пазаруване на гласове за локалните избори през предходната година. Затворник във Варна получи 4-месечна присъда откакто призна, че е давал по две кутии цигари на 14 пандизчии против гласоподаване за избран претендент и по една кутия цигари и заредена фонокарта на други двама. Бил е част от група, ръководена от различен лишен от независимост.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР