Серия атаки след нападението в Ница! Полицията в Авиньон ликвидира

...
Серия атаки след нападението в Ница! Полицията в Авиньон ликвидира
Коментари Харесай

Българин в Ница разказа за ужаса във Франция след атаките

Серия офанзиви след нападението в Ница! Полицията в Авиньон ликвидира въоръжен мъж, който заплашва минувачи и също крещи „ Аллах е популярен “. Там жертви няма.

Въоръжен с нож мъж пък атакува охранител пред френското консулство в Саудитска Арабия, който е единствено ранен. Атаките идват след предизвестие за извънредно високата степен на паника във Франция. Нападението в Ница става на основната артерия в града, в една от най-големите католически църкви.

В 9:00 ч. сутринта млад мъж, въоръжен с нож, влиза в църквата Нотр Дам в центъра на Ница. Убива стара жена, която се моли. Впоследствие убива още двама и ранява доста други.



„ Няма никакво подозрение по отношение на задачата на офанзивата. Нападателят не спираше да крещи „ Аллах е популярен “, до момента в който му се оказваше първа здравна помощ. Сред тримата починали е и пазачът на църквата. Символично е. Много е мощна страстта “, описа кметът на града Кристиан Естрози, съобщи БТВ.

Сънародникът ни Борис Борисов, който живее в града, описа за ужаса. „ Имаше много огромна суматоха на основната улица. Хората взеха решение да се скрият в магазините и в комерсиалния център, откакто видяха полицията, която влиза в църквата. Ситуацията сега е много тегава във Франция поради рецесията от ковид и по едно и също време поради атентатите “, спомня си той.

"Засилваме дейностите против радикалния ислям Все още не е известна самоличността на нападателя. Той е ранен приз залавянето му, само че животът му е отвън заплаха ", разяснява президентът Еманюел Макрон.

Преди 2 два дни организация „ Табат “, близка до терористичната организация „ Ал Кайда “, популяризира информация за бъдещи набези против Франция. Сред изброените цели попадат католически храмове, само че и джамии, чиито имами осъдиха убийството на френския преподавател, който беше посочил на учениците си карикатури от вестник „ Шарли ебдо “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР