Сериозно увеличение на хората с коронавирус в болница отчитат медиците

...
Сериозно увеличение на хората с коронавирус в болница отчитат медиците
Коментари Харесай

Ръст на хоспитализираните с COVID-19 в Германия

Сериозно нарастване на хората с ковид в болница регистрират медиците в Германия. А съгласно изследване в страната съвсем всеки десети немец върви на работа, макар че е инфектиран.

Резултатите от проучването демонстрират още, че единствено 28 % от германците остават вкъщи и не работят, когато са заболели, било от ковид или друга заразна зараза. От лечебните заведения пък установяват нарастване на заболелите с ковид, само че регистрират, че сегашният преобладаващ вид на вируса протича по-леко. Около 60 % от пациентите влизат в болничните заведения с други недоволства, само че при тестване се оказват положителни.

Натискът върху здравната система обаче е сериозен, тъй като се е нараснал освен броят на пациентите с COVID-19, които са приети в болница, само че и броят на болните с други респираторни болести, измежду тях са и лекари, което води до липса на личен състав. 

Затова от лекарката колегия молят за връщане на маските в затворени пространства. В Германия всяка провинция може сама да реши дали на нейна територия да се вкара носене на маски и къде. В момента те са наложителни единствено в клиники, домове за възрастни хора и влакове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР