Сериозни температурни амплитуди в следващите дни прогнозира синоптичката на БТВ

...
Сериозни температурни амплитуди в следващите дни прогнозира синоптичката на БТВ
Коментари Харесай

Стаси Цалова: Температурите падат до минус 12 градуса до дни

Сериозни температурни амплитуди в идващите дни предвижда синоптичката на БТВ Станислава Цалова.

" Утре температурите още ще се покачат. Максималните в множеството региони ще бъдат сред 12 и 17 градуса. Облачността още веднъж ще бъде променлива. Често ще се раздира. Макар и малко, ще има места с валежи. Утре вечерта вятърът ще стане от северозапад. Ще се усили и с него ще нахлува леден въздух. Утре в края на деня ще завали дъжд, който през нощта против събота в Северна България и по високите полета на Западна България ще стартира да минава и в сняг. Ще има даже и виелици.

Изобщо през нощта против събота и в събота денем ни следва сериозна смяна на времето. Със мраз, вятър и много сняг. След доста топлия петък в събота ще стане доста студено. Ще вали най-вече сняг, като ще има условия и за обилни количества дъжд. Ще се образува и снежна завивка, в обособени региони до 20-25 сантиметра, а в планините - до половин метър. Ще има условия за виелици и навявания.

Вятърът в събота ще е от североизток и ще се усили. В множеството региони в съботния ден ще бъде по-студено денем в сравнение с сутринта. Към 14 ч. предстоящите стойности ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса.

В неделя към този момент ще спре да вали. В началото на новата седмица вероятността за валежи  е дребна, само че заран ще става доста студено с температури сред минус 12 и минус 7 градуса ", сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР