Сериозни проблеми бяха предизвикани от лошото време през нощта в

...
Сериозни проблеми бяха предизвикани от лошото време през нощта в
Коментари Харесай

Бурята Гирионис опустоши Гърция нощес, има жертви!

Сериозни проблеми бяха провокирани от неприятното време през нощта в Тесалия и Западна Македония. Мъж беше открит мъртъв в морската зона на Антирио, покрай пристанището, до момента в който приятеля му изчезна, когато плавателната лодка, на която се намираха, се прекатурна при мощни ветрове от 7-8 буфор, оповестява "Български вести ".

Според Kathimerini информацията от управляващите е, че и двамата мъже от преобърнатата лодка са починали.

В Катерини проблемите от неприятното време са много огромни, защото морето излезе в региона на Паралия и огромни количества вода заливат пътя. Властите разпоредиха евакуацията на живеещите край морето. Издадено е предписание кварталите, които се амират към морето да бъдат в подготвеност за евакуация.

Днес всички учебни заведения ще останат затворени заради неприятното време. Затварянето на учебните заведения визира двете общини, както и общините Петра, Паралия, Корину, Елафина, Пиерион, Диос, Литохоро, Източен Олимп. Лошото време нахлу през вчерашния ден следобяд, като явленията бяха гневни в Йонийско море, а през днешния ден се чака да обиден съвсем цялата страна.

Лошото време засегна и Тесалия, и Северна Македония. В Трикала видимостта заради изобилните превалявания сътвори проблеми по националния път Трикала-Каламбака, до момента в който в Серес железопътната линия до Драма краткотрайно е затворена.

Проливен дъжд и парчета постановиха затваряне както на автомагистралата Атина-Коринт, покрай Елефсина, по този начин и остарелия път, свързващ двата града. Властите настояват, че се чака автомагистралата към Атина да бъде отворена по-късно денем, до момента в който придвижването по сектора до Коринт е чака да бъде възобновено по обяд.

Проблеми има и в Солун, като бурите нанесоха вреди и оставиха учебните заведения затворени.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР