Сериозни мерки за охрана е предприела Столичната дирекция на вътрешните

...
Сериозни мерки за охрана е предприела Столичната дирекция на вътрешните
Коментари Харесай

Половин София блокирана днес заради мача „Левски“-„Антрахт“ и Деня на независимостта на Украйна

Сериозни ограничения за защита е подхванала Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) в София през днешния ден. Заради провеждането на футболна среща от шампионата на „ Лига на конференциите “ сред „ Левски “ и „ Айнтрахт Франкфурт “, от 20 часа на Националния стадион „ Васил Левски “, както и с отбелязването на Деня на независимостта на Украйна, ще има засилена полицейска защита.

Възможно е следобед  да възникне краткотрайно усложнение на придвижването в централната градска част. СДВР предлага на водачите да употребяват обходни направления.

Заради футболната среща сред „ Левски “ и „ Айнтрахт Франкфурт “, полицията ще следи за недопускане на стадиона на фенове във очевидно нетрезво положение, както и за носене на неразрешени предмети и движимости (огнестрелно оръжие, пиротехнически произведения, ножове, палки, боксове, бутилки, включително парфюми и чадъри). За да бъде избегнато скупчване, феновете могат да се възползват от по-ранното отваряне на входовете на стадиона в 18 часа.

Лица, които имат наложена възбрана за навестяване на спортни мероприятия, няма да се позволяват на стадиона. Малолетни ще се позволяват на територията на стадиона единствено с пълновръстен компаньон и авансово попълнена декларация, която може да бъде изтеглена и от интернет. Феновете на „ Левски “ ще бъдат допускани на отворените входове на браншове А, Б, В, и част от Г, а тези на „ Айнтрахт Франкфурт “ през вход 23 и 24 на бранш Г и вход 25 на бранш А.

Вчера кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че е поискала засилено полицейско наличие към Паметника на Съветската войска по отношение на идната футболна среща.

Днес се отбелязва и Денят на самостоятелност на Украйна.  Градската градина е планувана благотворителна самодейност от 16 ч. до 21 ч. Фасадата на Народния спектакъл „ Иван Вазов “ ще бъде осветена в цветовете на националните знамена на Украйна и България, следва и концерт.

От 19 ч. до 20 ч. от региона на градинката „ Възраждане “ е планувано шествие по бул. „ Ал. Стамболийски “, площад „ Св. Неделя “, ул. „ Съборна “ до Градската градина.

Преди, по време и след осъществяване на тези мероприятия полицейските чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи ще наблюдават за опазването на публичния ред и за недопускането на закононарушения и нарушавания на територията на града.

dariknews.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР