Сериозна работа на руското разузнаване се крие зад поредица от

...
Сериозна работа на руското разузнаване се крие зад поредица от
Коментари Харесай

Как Русия намира складовете с оръжие в Украйна

Сериозна работа на съветското разузнаване се крие зад поредност от скорошни ракетни удари по украински военни хранилища

През последните няколко дни Русия нанася масирани ракетни удари по складовете на ВСУ с муниции и военна техника. На прицел са също отбранителни и химически предприятия и хранилища за гориво. Нанасянето на такива удари е въпрос на техника, само че приемането на точните координати на съответна цел може да изисква доста повече старания. Как съветските военни пресмятат местоположението на огромни хранилища и запасите на ВСУ?

В резултат на групови високопрецизни удари с далекобойни морски и въздушни оръжия в четвъртък вечерта украинската войска загуби обилни ресурси от снаряди, заяви съветското министерство на защитата. Поразени са огромни хранилища с оръжие и задгранична техника, муниции, както и запаси на ВСУ.

През май Русия възобнови постоянните ракетни удари по вражеска територия. От началото на месеца такива удари са нанесени най-малко девет пъти. В четвъртък вечерта мощни детонации прогърмяха в разнообразни елементи на Одеса. В резултат на това логистиката на западните военни доставки беше нарушена и оръжейни хранилища бяха унищожени. Вероятно един от ударите е попаднал на територията на цех „ Центролит “, където е била скрита техника на НАТО.

Атакувана беше и Хмелницка област, където беше унищожено несъмнено инфраструктурно оборудване. Други детонации прогърмяха край Виница, Житомир и Харков. Предишната вечер в мрежата беше оповестено видео с фрагменти от няколко мощни удара с крилати ракети на съветските въоръжени сили по Николаев. Както обясниха в Министерството на защитата, ударът е паднал върху огромен склад за муниции, оборудван на територията на кораборемонтно дружество.

А в сряда военните репортери оповестиха за удар с " Калибър " по украинското държавно дружество " Зоря-Машпроект " край Николаев. Заводът произвеждаше газотурбинни мотори, в това число и за ракетни катери от вида " Молния ". В цеховете се обитаваше и военна техника на ВСУ.

В началото на седмицата в украинските обществени мрежи настъпи суматоха след удар по един от военните обекти в град Хмелницки. Съдейки по фотографията от камерите за видеонаблюдение, над града се е издигнал пушек под формата на черна гъба, която нормално се появява след потреблението на нуклеарно оръжие. Но в действителност бяха изумени хранилища с муниции, в това число с обеднен уран за потребление от ВСУ в Донбас.

Също при започване на май мощна детонация гръмна в Павлоград, съпроводена от извънредно зарево. Според експертите по този начин експлодира твърдото ракетно гориво. В града има филиал на “Южмаш ”, който създава ракети още от руско време. В обществените мрежи пишат и за унищожените от удара ешелони с военна техника и попаденията на снаряди в цеховете на локалния химически цех, произвеждащ експлозиви.

Министерството на защитата единствено съобщи, че в този ден високопрецизно оръжие е нанесло удари по обекти на ВПК на Украйна. Всички цели са реализирани: нарушена е работата на предприятията, които създават муниции, оръжие и военна техника за националистите.

Активността на обстрела беше оценена и на Запад. Според списание “Форбс ”, Русия интензивно унищожава украинската артилерия, в това число тази, предадена на ВСУ от западни страни. „ Загубите на Украйна са доста тежки. От почти 152 огромни 155-мм теглени гаубици M777, които публично дойдоха в Украйна, повече от една трета към този момент са развалени или унищожени.

В експертната общественост настояват, че масираните удари по украинските военни хранилища в случай че не нарушават, то доста забавят контранастъплението на ВСУ. Според военния специалист, капитан 1-ви сан от запаса Владимир Гундаров, унищожаването на хранилища с оръжия и техника доста понижава настъпателните благоприятни условия на ВСУ.

„ Но има доста повече такива хранилища. Противникът разпръсква муниции и техника. Невъзможно е да се покрият всички хранилища с ракетни удари. Въздушните бомбардировъчни удари биха били по-ефективни, само че ние можем да пускаме управляеми бомби единствено от избрани региони, с цел да не навлизаме в зоната на покритие на Противовъздушна отбрана на съперника, тъй като животът на водачите е най-ценното нещо за нас “, прибавя събеседникът.

Въпреки това всичко, което се прави от съветските въоръжени сили, работи за намаляване и подкопаване на настъпателния капацитет на ВСУ. Събеседникът напомни също, че огромни оръжейни хранилища в Украйна съществуват още от времето на Съюз на съветските социалистически републики и техните координати, схеми и чертежи са разполагаем на съветското министерство на защитата. Най-известните обекти се намират във Виница, Ивано-Франковск и доста други градове.

Средствата за електронно и сателитно разузнаване оказват помощ да се открие местоположението на краткотрайни хранилища, издигнати след 1991 година „ Спътниковото разузнаване вижда къде доближават влакове, къде се прави най-активното придвижване на разтоварване и товарене на техника и муниции “, сподели Гундаров.

Освен това информацията за местоположението на складовете се взема от всевъзможни отворени източници, в това число от обществените мрежи и от разбора на потребителската преписка. „ Информацията идва от най-неочаквани източници. По времето на Съюз на съветските социалистически републики американците схванаха какъв брой самолета строим от репортажите на вестник " Правда ". А в този момент е задоволително да има човек с мобилен телефон и той ще опише всичко “, изясни специалистът.

От огромно значение е разследващата мрежа, която работи освен в страните от НАТО, само че и в Украйна.Събеседникът напомни, че в Полша, както писа локалната преса, е разкрита избрана група хора, които сякаш са сложили маяци на влакове, пренасящи съоръжение на НАТО. Спорно е дали е истина, само че този способ може да бъде потребен и при пресмятане на силите и средствата на съперника.

Каналите в “Телеграм ” също привлякоха вниманието към поредицата от скорошни целеви офанзиви против складовете. Според тях главното изискване за триумфа на тези удари е била интензивността на тези хора, сили и средства, които са показали точното място на тези удари, а „ останалото е, както се споделя, въпрос на техника. "

Що се отнася до сателитното разузнаване, то е „ доста по-скромно от американското, само че Министерството на защитата на РФ разполага с устройства, които обезпечават правене на снимки на земната повърхнина на територията на Украйна и бързо предаване на съответните данни на съответните структури “.

Своя принос имат АУАКС А-50У и самолетите за електронно разузнаване Ту-214Р и Ил-20М. Те са способни да разпознават координатите и типовете разнообразни военни обекти на стотици километри. „ Активно се слушат и вражеските връзки в радиообхвата. ВСУ употребяват, несъмнено, отлична предпазена радиокомуникация, само че самата ѝ активност в редица области може да бъде разкрита. А това към този момент дава опция за значими изводи от позиция на разузнаването “, се споделя в обявата.

„ Ако няколко сходни източника по едно и също време сочат към един и същи обект, разследващата информация се смята за надеждна. Освен това разследващите данни са структурирани по специфичен метод, тъй че да могат да се употребяват за издаване на целеуказание на средствата за заличаване на въоръжените сили на РФ - да вземем за пример за включване на крилати ракети в задачата “, обобщават създателите.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР