Сериозна критика срещат новите правила за пътуване в столичния градски

...
Сериозна критика срещат новите правила за пътуване в столичния градски
Коментари Харесай

Софиянци скочиха срещу премахването на картата за една линия, предложено от Борис Бонев

Сериозна рецензия срещат новите правила за пътешестване в столичния градски превоз. Голяма част от пасажерите още не са осведомени с тях, а наложителното валидиране на картите провокира сериозен отпор. Има и санкция от 3 лв. за невалидиран документ, което е друго от тази за без билет, която от Нова година е 40 лв..

Жителите и гостите на София недоволстват в профила на Центъра за градска подвижност във Facebook по разнообразни причини  - от блокирали валидатори до неспособност на възрастни хора да се оправят с модернизацията.

Сериозно неодобрение среща решението на Столичния общински съвет да отстрани месечните абонаментни карти за една линия на градския превоз. Досега тя струваше 23 лева Пътници недоволстват, че с новите транспортни документи ЦГМ не предлага опция, а приканва към разсрочено заплащане на карта за всички линии против 370 лева В уеб страницата Петиция.com към този момент е отворена подписка ЦГМ да възобнови продажбата на картите.

Независимият общински консултант Борис Бонев от „ Спаси София ”, който предложи премахването на картата, още през лятото прикани да се купуват годишни карти за превоза даже да не ни трябват непрекъснато.

Било win-win за всички: пътуваме за лев дневно, понижаваме комерсиалния недостиг на България, подобряваме екологията и градската среда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР