Сериозна кибератака срещу Toyota Motor доведе до спиране за ден

...
Сериозна кибератака срещу Toyota Motor доведе до спиране за ден
Коментари Харесай

Хакери спряха работата на Тойота в 14-те фабрики в Япония

Сериозна хакерска атака против Toyota Motor докара до прекъсване за ден на фабриките на автомобилната компания в Япония. Не е ясно кой стои зад офанзивата, нито какви са претекстовете, само че това се случва на фона на присъединението на Япония към западните страни във връзка с политиката на наказания против Русия, оповестява CNN.

Япония се причисли към западните страни в изключването на редица съветски банки от интернационалната платежна система SWIFT. Токио също ще наложи наказания против съветските водачи и ще отпусне незабавна финансова помощ на Украйна.

Производствените линии на Toyota са прекъснали работа в 14-те заводи в цялата страна, което е попречило производството на към 13 000 автомобила.

Кибератаката

Kojima Industries доставя пластмасови елементи и електронни съставни елементи на автомобилния производител. Компанията е разкрила неточност в един от сървърите си в събота вечер. По-късно излиза наяве, че нещо не е наред и компанията получава заплашително известие.

Отказът на системата в Kojima значи, че доставчикът не е в положение да продължи доставките си, което принуждава Toyota да спре производството, сподели представител на Toyota.

Като цяло огромните компании имат вземат съществено и ограничения във връзка с киберсигурността, само че това не важи за дребни или междинни подизпълнители, споделят от японските управляващи, които следяха случая. Kojima доставя съставни елементи само на Toyota. Автомобилният колос разгласи, че ще може да възобнови работата си.

През ноември 2020 година японският производител на видеоигри Capcom, който създава игри, разгласи, че хакерска атака евентуално е компрометирала персонална информация на до 350 000 геймъри.

Honda Motor спря част от производството на коли и мотоциклети в международен мащаб през юни 2020 година след хипотетична хакерска атака.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР