Сериозен проблем възниква пред българския футбол. Националният стадион Васил Левски

...
Сериозен проблем възниква пред българския футбол. Националният стадион Васил Левски
Коментари Харесай

Проблем! УЕФА спира европейските мачове на Националния стадион

Сериозен проблем поражда пред българския футбол. Националният стадион " Васил Левски " към този момент не може да покрие условията на УЕФА за 4-а категория, която може да приема мачове на националните тимове и груповата фаза на трите шампионата на евроцентралата.

Причината е в осветлението, което се оказало по-слабо от последните условия на евроцентралата за категоризацията на стадионите, написа " 24 часа ".

Това е и една от аргументите и за преместването на националите в Разград отвън наема, който се заплаща за използването на " Васил Левски ".

Ръководството на държавната компания " Национална спортна база ", в чийто капитал е стадионът, е осведомено за казуса, който обаче може да се задълбочи не поради националите, а поради шампионатите.
 Разградчани ще могат да гледат мачовете на националния тим и на площада
Разградчани ще могат да гледат мачовете на националния тим и на площада

Ще има особено място за плейстейшън игри

В момента в тях вземат участие Лудогорец, Левски, ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Извън първенците нито един от другите тимове няма стадион за груповата фаза. " Българска войска " е в неприятно положение, на " Георги Аспарухов " има един естествен бранш, а в Пловдив играят на клубната си база, която надали ще става за освен това от прелиминарен кръг. Добрата вест е, че на среща в общината през вчерашния ден строителят на стадион " Христо Ботев " счита, че до декември може да му бъде изваден акт 16 и по този начин напролет отборът да се завърне на " Колежа ". Два от секторите към този момент са подготвени за монтирането на седалките.

Така при положително стичане на събитията може да се стигне до невероятна рецесия, в случай че всички вземат да се класират в груповата фаза.

УЕФА по принцип прави невероятни взаимни отстъпки с " Васил Левски " от години поради неналичието на паркинг и още един куп проблеми. Заради " Лудогорец " бе направена така наречен президентска ложа, която е наложителна за груповата фаза на Шампионската лига. Гостите в София се канят в закритата лекоатлетическа писта, а за офиси се загражда баскетболната зала.

Така само остава стадион " Хювефарма Арена ", който отговоря на всички условия.

Един от елитните игрища - " Лазур " в Бургас, бе унищожен след банкрута на ПФСК " Черноморец ", а и загуби част от прилежащата инфраструктура поради задължения и отнемането им от частни съдия-изпълнители.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР