Сериозен недостиг на международни шофьори изпитват българските фирми.Това сочат данните

...
Сериозен недостиг на международни шофьори изпитват българските фирми.Това сочат данните
Коментари Харесай

Тираджията не харесвал заплата от 4 бона, внасяме работна ръка отвън

Сериозен дефицит на интернационалните водачи изпитват българските компании.

Това сочат данните на сектора, които бяха оповестени по време на Общо заседание на Съюза на интернационалните превозвачи, което се организира в Пловдив. В момента има свободни сред 2000 и 3000 работни места за тираджии, като най-сериозен е дефицитът на водачи в Пловдив. Фирмите се сплотиха още веднъж и против измененията в Мобилен пакет 1, готвен за гласоподаване в Европейския парламент.

Международните водачи получават заплата сред 1800 и 4400 лв., сочат данните на сектора. Въпреки това се оказва, че няма интерес към тази специалност.

Заради огромния дефицит на интернационалните водачи, транспортните компании имат желание да внасят работна ръка от други страни. Българската страна също обмисля вид да запълни дефицита на водачи в бранша с работна ръка извън.



 

 

В рамките на Общо заседание на Съюза на интернационалните превозвачи компаниите се оповестиха още веднъж против готвените промени в пакета за Мобилност. Една от точките планува водачите да се прибират на всеки три седмици в „ родните си места ”, а друга заплащането на командировъчни.

От сектора се надяват да отпаднат противоречивите текстове и пакет „ Мобилност І ” да бъде гласуван по време на румънското председателство на Европейския съюз./ Трафик Нюз

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР