Серина Уилямс се завърна победоносно на корта след почти година

...
Серина Уилямс се завърна победоносно на корта след почти година
Коментари Харесай

Серина Уилямс: Съмнявах се, че ще се завърна


Серина Уилямс се завърна победоносно на корта след съвсем година неявяване. Американката и Онс Жабур се класираха за четвъртфиналите на двойки на WTA 500 шампионата в Ийстборн след трагична победа с 2-6, 6-4, 13-11 над Мари Боузкова и Сара Сорибес Тормо. Американката, която ще запише първия си мач на сингъл за годината на Уимбълдън, разкри, че макар сложния триумф се е забавлявала доста на корта.

„Опонентките ни играха необикновено. След първия сет задачата ни беше просто да останем в мача допустимо най-дълго“ – разяснява носителката на 23 трофеи от Големия шлем пред Amazon Prime.

На въпроса по какъв начин се е осъществило партньорството сред нея и Онс Жабур, Уилямс отговори „Аз ѝ се обадих. Знаех, че нуждая се от игрова процедура преди Уимбълдън, а тя е в чудесна форма и играе доста мощно в последно време. Онс постоянно е била доста блага с мен, когато сме се виждали, и по тази причина взех решение, че ще е занимателно да играем заедно“.

„След първия сет почувствах неочакван прилив на сила и убеденост. Наистина имах потребност от това чувство. Беше страхотно“ – добави седемкратната шампионка на Уимбълдън.

Уилямс разкри и дали е изпитвала подозрения, че въобще в миналото ще се завърне в Тура. Тя не бе играла от миналогодишния Уимбълдън, когато се контузи в мача от първи кръг против Алиаксандра Саснович. Няколко седмици след шампионата сътрудникът на някогашната №1 съобщи, че има късмет тя да играе на US Open, само че в последна сметка възобновяване ѝ лиши доста повече време от предстоящото, а през последните месеци се появиха клюки, че тя скоро ще разгласи края на кариерата си.

„Дали съм се съмнявала, че ще се завърна? Да, несъмнено. Ще излъжа, в случай че кажа друго. За благополучие обаче сега се усещам добре физически. В момента мисля единствено за идващия ден и не си слагам дълготрайни цели. Отне ми доста време, с цел да се възстановя от травмата, и по тази причина не желая да върша нищо безогледно и да поемам непотребни рискове“ – приключи по-младата от сестрите Уилямс.

В идващия си мач от шампионата Уилямс и Жабур ще се изправят против Шуко Аояма и Хао-Чин Чан.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР